Først Europa og så Danmark i ROFI-Centret


Ca. 10.000 mennesker til Europa Parlaments valget og Folketingsvalget i ROFI-Centret

Mange mennesker har deres jævnlige gang til aktiviteter og arrangementer i ROFI-Centret, men ekstraordinært mange ringkøbingensere valgte at have et ærinde i centret søndag den 26. maj og Grundlovsdag den 5. juni. Først stemte de ved valget til Europa Parlamentet, og en halv snes dage senere mødte de op for at stemme til Folketingsvalget.

I alt ca. 10.000 mennesker afgav deres stemme ved de to valg i ROFI-Centret, der er det største afstemningssted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Flest var der ved Folketingsvalget. Her satte knap 6.000 mennesker deres kryds i ROFI-Centrets hal 2. Det svarede til, at 84,5 af de stemmeberettigede i Ringkøbing satte deres kryds i centret. I hele Ringkøbing-Skjern Kommune stemte knap 35.000 mennesker ved Folketingsvalget, svarende til en stemmeprocent på 84,7.

 

  Medlem af Ringkøbing-Skjern Byråd, Jens Erik Damgaard, der også var opstillet for Kristendemokraterne til Folketingsvalget, var en af de tilforordnede ved valget i ROFI-Centret. Her tømmer han en af stemmeurnerne, efter at valghandlingen sluttede kl. 20, så man kunne komme i gang med at tælle stemmerne op.

 

Foto øverst: Her er der gang i optællingen af stemmerne ved Folketingsvalget i ROFI-Centret, hvor knap 6.000 vælgere afgav deres stemme.