Månedens Profil Maj: Elly Green


Elly har altid været til bold

Som ung spillede hun håndbold i Højmark. Som noget ældre spillede hun på old girls holdet i Ringkøbing KFUM og K’s Idræt. I en alder af 79 år spiller Elly Green Andersen stadig bold, men den runde er blevet en noget mindre og lidt tungere kugle. Elly spiller petanque i ROFI og har været med i udvalget bag ROFI Petanque i alle årene, siden denne sportsgren i 2006 blev en del af foreningens mange aktiviteter.

- Jeg har altid været meget til bold, både som aktiv og som tilskuer. Jeg følger alle Ringkøbing Håndbolds hjemmekampe i dameligaen - nu 1. division. Af og til er jeg også i Skjern for at følge herrerne i ligaen, og jeg ser gerne alt håndbold i fjernsynet, både danske og udenlandske kampe. Det er selvfølgelig lidt træls, at Ringkøbings damer rykkede ned i sidste sæson, men jeg tror på, at de hurtigt kommer op igen. Jeg vil i hvert fald fortsat støtte dem fra tilskuerpladserne i ROFI-Centret, siger Elly Green Andersen.

Elly på arbejdsmarkedet

Hun stammer fra Højmark, hvor hendes far var skolepedel og kirketjener med hendes mor som medhjælper. Siden 1955 har Elly boet i Ringkøbing, hvor hun gennem årene bl.a. har arbejdet i køkkenet på Ringkøbing Sygehus, gjort rent på Alkjærskolen, været fabriksarbejder i virksomheden Skandia og kantineleder i Ringkjøbing Amts skole- og socialforvaltning i Østergade. Da Ringkjøbing Amt som et led i kommunalreformen lukkede med udgangen af 2006, sagde Elly også farvel til arbejdsmarkedet.

- Vi er stadig en halv snes kolleger fra vores fælles arbejdsplads ved amtet, som mødes to gange om året. Jeg synes, det er dejligt at kunne bevare det gode fællesskab, vi havde som kolleger med forskellige opgaver på en god arbejdsplads, understreger Elly.

Fællesskabet i petanque

Det er også det sociale fællesskab på og omkring banerne ved ROFI-Centret, der tæller mest i Ellys engagement i spillet petanque.

- Vi spiller naturligvis altid for at vinde, men det gode sociale samvær betyder mindst lige så meget. Vi er efterhånden nået op på godt 60 medlemmer i ROFI Petanque. Det synes vi er flot, og mødeprocenten er høj de tirsdag og torsdag eftermiddage, der er vores faste spilletider. Hvert år kommer der nye medlemmer til, og de giver netop udtryk for, at de føler sig velkomne og hurtigt bliver en del af fællesskabet. Netop for at styrke det og undgå ”klike-dannelser” bliver der hver gang trukket lod om, hvem man skal spille sammen med. På den måde møder vi hinanden på kryds og tværs, fortæller Elly, der også deltager på ROFI-hold i turneringer i det midt- og vestjyske område.

Og tro nu ikke, at petanque ”kun” handler om at smide en kugle og så håbe på, at den kommer tættest på den lille kugle, der kaldes ”grisen”.

- Nej, efterhånden lærer man mange nye finesser i spillet, og kuglerne skal også passe til den enkelte for at få mest ud af det. Derfor har næsten alle deres egne kugler med hjemmefra, siger Elly med et smil.

I det seneste halve år har hun på grund af en kræftsygdom ikke været så aktiv som normalt på petanque-banerne. Men nu går det i den rigtige retning, og hun regner med hurtigt at være tilbage i spillet.

Også på anden måde er Elly aktiv. Hun går til gymnastik i ældrecentret Fjordparken, deltager i mange af Ringkøbing Husmoderforenings og Ældre Sagens arrangementer, har været frivillig med rengøring i Ringkøbing Biograf og cykler en del, når vejret tillader det. Tre børn og otte børnebørn skal der også være tid til. Børnene er Per, der bl.a. står bag Green Ejendomme, Linda, der er forretningsfører ved Ulfborg-Vemb Boligforening, og Tina, der arbejder ved Herning Kommune.

Elly har været enke siden 1998, da hendes mand, Vagn, der arbejdede i mange år i firmaet H. S. Hansen i Lem, døde. Hun bor i dag i en helt nye lejlighed på adressen Vester Strandgade 10 A i Ringkøbing.

 

Foto øverst: Elly Green Andersen i gårdhaven til sin nye lejlighed i Vester Strandgade - klar til afgang til petanquebanerne ved ROFI-Centret.

 

Under titlen ”Månedens profil” sætter vi hver måned fokus på en person, der har sin faste gang i foreningen ROFI og/eller ROFI-Centret eller i Ringkøbing Svømmehal, der drives af ROFI. F.eks. som bruger af en af ROFIs mange aktiviteter, som frivillig, som instruktør eller som ansat. Som ”Månedens Profil” i April 2019 har vi valgt Elly Green Andersen, der spiller petanque og er med i udvalget bag ROFI Petanque.