19 nye Bikes i ROFI Fitness


Tilskud fra Dansk Firmaidrætsforbunds lokalforeningspulje sikrer bl.a., at cykelparken i ROFI Fitness er fuldt up to date

De mange maskiner og træningsfaciliteter i ROFIs Fitnesscenter bliver brugt flittigt. Det betyder naturligvis, at der med jævne mellemrum er behov for udskiftninger på grund af slid, samtidig med at der hele tiden kommer nyt på markedet, som lever op til nye behov og ønsker hos de mange brugere af ROFI Fitness.

Senest har ROFI indkøbt 19 nye Bikes (cykler til spinning). Det er i penge en ganske stor investering, som bl.a. har været muligt på grund af tilskud fra Dansk Firmaidrætsforbunds såkaldte lokalforeningspulje.

Nyt og videreudvikling

Lokalforeningspuljen blev oprettet i april 2018 som et resultat af Finansloven 2018. Formålet med puljen er at støtte firmaidræt og kollegamotion for medarbejdere på danske arbejdspladser og aktiviteter, der især fremmer fællesskab. Ved fordeling af midler fra puljen er der særligt fokus på igangsætning af nye aktiviteter og videreudvikling af igangværende aktiviteter.

- I ROFI vil vi gerne tilbyde nye aktiviteter, der har appel til vores mange nuværende og nye brugere, og videreudvikle de mange spændende tilbud, vi har i dag. I den sammenhæng er tilskud fra lokalforeningspuljen en stor hjælp for os og andre foreninger, der gerne vil skabe ny udvikling. Den betyder, at der er mulighed for at sætte ting i værk, som der måske ellers ikke ville være økonomi til at gennemføre, siger ROFIs formand, Ragna Knudsen.

Også pickleball

De nye Bikes er det seneste eksempel på, at ROFI via tilskud fra lokalforeningspuljen har kunnet løfte en investering i nye tiltag. Andre eksempler er tilskud til indkøb af et udendørs TRX-anlæg til fitness og udstyr til den i Danmark forholdsvis nye sportsgren, pickleball.

- Vi er for tiden i gang med at introducere pickleball, der er en blanding af tennis, badminton og bordtennis, i ROFI-Centret. Det er en sport, der er nem at komme i gang med og kan spilles af folk i alle aldre, også selv om man måske ikke føler sig som den mest atletiske eller konditionsstærke. Vi tror på, at pickleball på sigt bliver en stor aktivitet i ROFI, siger Ragna Knudsen

Genbrug og bæredygtighed

De nye cykler i ROFI Fitness hedder Body Bike Smart+Ocean. Skjoldet er lavet af garnrester og plastrester fra havet – altså helt i tidens ånd med fokus på miljø, genbrug og bæredygtighed.

- Med sin mobil og en App kobles man sammen med cyklen, så der kan køres watt, RPM (Rounds Per Minute) og puls. Så til dem, der ønsker det, kan træningen blive mere effektiv med de nye cykler, siger lederen af ROFI Fitness, Ulla Birkmose, der også er en af ROFIs instruktører i Bike-træningen.

 

  Lederen af ROFIs Fitnesscenter, Ulla Birkmose (tv), sammen med ROFIs formand, Ragna Knudsen, på og ved nogle af de nye cykler.