Voksne mænd med små knallerter som stor passion


Fire friske gutter fra Esbjerg brugte ROFI-Centret som en af baserne på en 680 km tur rundt i Jylland på deres små Honda Dax knallerter

Jesper Christensen, Per Madsen, Lars Andreasen og Gert Fuglkjær har en fælles passion. Den er små knallerter af mærket Honda Dax. Deres passion for det lille køretøj er så stor, at de gerne river nogle dage ud af kalenderen for at tage på langfart og også på mindre ture sammen rundt i fædrelandet.

De fire voksne mænd er tilknyttet klubben ”4-Takt Esbjerg”. Navnet indikerer, at Honda Dax knallerten har en 4-takts motor. Den har en tophastighed på 30 km plus i timen, så det tager trods alt nogle dage at komme rundt på den 680 km lange rute, som Jesper, Per, Lars og Gert havde udstukket sig forleden, når der også skal afsættes plads og tid til mande-hygge.

Lørdag den 11. juni startede de fire knallerterne i Esbjerg og tog turen mod nord med første, faste base i ROFI-Centret, hvor de overnattede i ROFI-Centrets vandrerhjem, inden turen søndag morgen efter morgenmad den 12. juni gik videre nordpå mod Thisted. Hjemturen foregik i det østlige Jylland med forventet ankomst i hjemstavnen i Esbjerg torsdag den 16. juni.

Nostalgi, hobby og mandehygge

- Vores passion for Honda Dax bygger på ren nostalgi. Vi bruger stort set kun vores knallerter til hobbybrug, reparerer og vedligeholder dem og kører små og længere ture. Vi er en halv snes stykker i klubben, som på den måde hygger os sammen og får os luftet lidt engang imellem, fortæller Jesper, Per, Lars og Gert, før de sætter kursen fra ROFI-Centret videre på deres færd.

De fire Honda-kørere fra Esbjerg var i øvrigt – uden at de vidste det på forhånd - med i og vidne til en meget aktiv weekend 11.-12. juni i ROFI-Centret. 32 entusiaster, der har Vespa scooteren som passion, overnattede også i ROFI-Centrets vandrerhjem, og lørdag aften var der stort boksestævne med 600 tilskuere i centrets Green Sports Arena. Jo, ROFI-Centret er for alle – både dem, der har en særlig passion for noget, og for andet godtfolk!

 

  Søndag morgen solen stod højt over ROFI-Centret, da de fire Honda Dax entusiaster fra Esbjerg var klar til at sætte kursen videre på deres 680 km lange tur rundt i Jylland. Fra venstre på billedet ses Per Madsen, Jesper Christensen, Gert Fuglkjær og Lars Andreasen. 
De fire fra Esbjerg var meget tilfredse med, at de havde valgt ROFI-Centret som deres første overnatnings base på turen rundt i Jylland.