Tilmelding til ROFI Walkathon den 7. oktober er i fuld gang


Tilmelding

ROFI gentager sidste års succes, hvor vandreglade kan vælge at gå en maraton eller en halvmaraton på stier i Naturens Rige

I oktober 2022 var det første gang, at ROFI arrangerede en walkathon, hvor vandreglade kunne vælge imellem at gå en helmaraton på de godt 42 km eller en halvmaraton i den flotte natur omkring Ringkøbing i Naturens Rige. Med over 450 deltagere blev det en stor succes. Nu skal den gentages. Lørdag den 7. oktober 2023 er der igen ROFI Walkathon, og tilmeldingen til arrangementet på www.rofi.dk er i fuld gang.

- Vi håber og tror på, at der bliver endnu flere eller mindst lige så mange deltagere i år. Efter arrangementet sidste år sendte vi evaluerings skemaer til alle deltagere, og vi fik stort set kun meget positive tilbagemeldinger om, at det var en dejlig oplevelse. Derfor er der al mulig grund til, at vi gentager ROFI Walkathon, siger Thomas S. Andersen, der er næstformand i ROFIs bestyrelse og ROFIs tovholder på arrangementet.

Bedre toiletforhold

Det eneste gennemgående kritikpunkt fra deltagerne sidste år var, at der var for få toilet faciliteter på ruten. I perioder var der kø til toiletbesøg.

- Det har vi nu rettet op på, så vi har sikkerhed for, at toiletforholdene er i orden hele vejen rundt. Bortset fra det, så er rammerne stort set de samme som sidste år. Ruterne for både maraton og halvmaratondistancerne er de samme. Vi starter og slutter ved ROFI-Centret, og der er gode forplejningsdepoter undervejs. Prisen for at deltage er 150 kr. – den samme som sidste år. Der er den lille ændring, at halvmaraton starter lidt senere i år – kl. 10, mens helmaraton starter kl. 8. Vi har lavet denne ændring for at skabe lidt mere stemning i mål området, siger Thomas Andersen.

Her er hans bud på, hvorfor Walkathon har slået så godt an.

- Rigtig mange mennesker vil gerne gå. De færreste har mod og fysik til at løbe en maraton eller en halvmaraton. Men hvis de nævnte distancer kan tilbagelægges i gå tempo, har flere mulighed for at være med, både fysisk og mentalt. Så er det jo samtidig en lidt større udfordring end ”blot” at gå med hunden. Dertil kommer ikke mindst, at der i og omkring Ringkøbing er nogle fantastiske stier og vandreruter, hvor man kan opleve vores dejlige natur i alle dens afskygninger på helt tæt hold, understreger Thomas Andersen.

Fakta om ROFI Walkathon

* ROFI Walkathon er lørdag den 7. oktober. Der er start og mål ved ROFI-Centret på Kirkevej i Ringkøbing. Maraton distancen starter kl. 8.00 og halvmaraton kl. 10.00.

* Prisen for at deltage er 150 kr. pr. person, inkl. let forplejning ved depoter på ruten og i mål området. Tilmelding er på www.rofi.dk

* Ruterne er hovedsageligt på stierne omkring Ringkøbing. Ruterne er tydeligt skiltet, og der er gode forplejningsdepoter og toiletter undervejs.

* I mål området er der lodtrækning om flotte sponsorpræmier, og der er en vandrepokal til det firma, der tilmelder flest deltagere.

* Det gælder ikke om at komme først, men om at hygge sig undervejs, naturen og gåturens udfordringer.

 

  Man kan vælge mellem en rute på 21 km og en rute på 42 km. 
Undervejs kommer deltagerne tæt på den flotte natur i og omkring Ringkøbing – her ved Madpakkehuset ved Hee Bro.  
  Thomas S. Andersen er ROFIs tovholder på ROFI Walkathon. Til hjælp har en stor stab af erfarne frivillige i ROFI.