De frivillige er klar til ROFI Walkathon 2023


De frivillige er klar til
ROFI Walkathon 2023

Der er mange ting, der skal falde i hak og være på plads, når et så stort arrangement som ROFI Walkathon skal afvikles, så deltagerne hele vejen rundt på 42 km eller 21 km vandring i Naturens Rige omkring Ringkøbing får en god oplevelse.

Rigtig mange frivillige i ROFI har meldt sig for at være med til at planlægge dagen, lørdag den 7. oktober, hvor ROFI Walkathon 2023 gennemføres. Og endnu flere frivillige er på dagen med til at klare de mange opgaver, der er undervejs på ruterne og ved start og mål i ROFI-Centret – skiltning, vejvisning, bemanding i depoter, bespisning, gode toiletforhold og meget mere.

Stor stab af frivillige

- Vi kunne ikke klare så stort et arrangement, hvis vi ikke havde en stor stab af frivillige. Dem er vi og deltagerne i Walkathon en stor tak skyldig. Da vi i 2022 for første gang arrangerede ROFI Walkathon, var der over 450 deltagere. Vi håber på lige så mange i år, og der er stadig åben for tilmelding på www.rofi.dk , siger Thomas S. Andersen, der er næstformand i ROFIs bestyrelse og tovholder på ROFI Walkathon.

Og han tilføjer:

- Vi er klar. Kort over og skilte til afmærkning af ruterne på de 42 km og 21 km er på plads. Forplejningsdepoter og gode toiletforhold rundt på ruterne er aftalt, og det store antal frivillige, der skal til for at skabe gode og trygge forhold for deltagerne undervejs, har meldt sig til at tage en tørn. Der er start og mål ved ROFI-Centret. Maraton distancen starter kl. 8.00 og halvmaraton kl. 10.00, oplyser Thomas Andersen.

March mod ensomhed

De fleste af deltagerne i ROFI Walkathon tilmelder sig og går gerne sammen med andre for at opleve et godt socialt samvær, samtidig med at de udfordrer sig selv på ret lange gå-distancer og får gode naturoplevelser undervejs.

Men der er mange mennesker i Danmark, der føler sig ensomme. Det gælder f.eks. Patrick Cakirli. I løbet af 64 dage går han mere end 2.000 km fra Nexø til Esbjerg for at sætte fokus på ensomhed. Konceptet er, at han kun bevæger sig, hvis han har nogen at følges med. Ellers står han stille og venter, indtil der kommer nogen.

Men hvad har det med ROFI Walkathon at gøre? Jo, fra den 7. til den 9. oktober går Patrick fra Ulfborg gennem Ringkøbing og Videbæk til Herning i sin march mod ensomhed.

- Patrick går fra Ringkøbing søndag den 8. oktober - altså dagen efter ROFI Walkathon. I cykelløbet Tour de France cykler rytterne ”gerne af” et stykke tid efter en hård etape for at komme til hægterne igen. Set i bl.a. dette perspektiv kunne det jo være meget nærliggende, om deltagere i ROFI Walkathon og andet godtfolk vil ”gå af” efter lørdagens strabadser og følge Patrick på vej videre i hans march mod ensomhed. Det vil jeg på vegne af ROFI gerne opfordre til, siger Thomas S.

 

  Der er stadig mulighed for at tilmelde sig ROFI Walkathon 2023, der har start og mål i ROFI-Centret for både maraton og halvmaraton distancen. 
ROFIs ruteudvalg, der på frivillig basis i detaljer har planlagt, tilrettelagt og skilter ruterne for ROFI Walkathon, hvor deltagerne både på maraton og halvmaraton distancen går på nogle af de mest naturskønne stier i Naturens Rige i og omkring Ringkøbing. Fra venstre er det Carl Chr. Josephsen, Lene Schultz, Ulla Birkmose og Hanne Nordestgaard Nørgaard.  
  Følg Patrick på hans march mod ensomhed fra Ringkøbing søndag den 8. oktober.