Streamet juleaftensdag fra Green Sports Arena


Rindum Kirkes familiegudstjeneste juleaftensdag om formiddagen blev på grund af sidste øjebliks restriktioner streamet fra ROFI-Centret

Juleaftensdag skulle Green Sports Arena i ROFI-Centret på grund af corona retningslinjerne for antallet af deltagere i kirkelige forsamlinger have været ramme om Rindum Kirkes tre gudstjenester. Og gudstjeneste blev der, men det blev på en helt anden måde, end sognepræst Mogens Thams, Rindum Menighedsråd og ROFI-Centret havde planlagt.

Aftenen før juleaftensdag fik landets præster og menighedsråd besked fra landets biskopper om at aflyse alle gudstjenester fra juleaften og frem til den 3. januar. Det skyldtes nye og skærpede retningslinjer i sidste øjeblik fra Kirkeministeriet, bl.a. om at der ikke måtte være salmesang. I stedet traf sognepræst Mogens Thams og menighedsrådet en hurtig beslutning om at streame den planlagte familiegudstjeneste juleaftensdag kl. 10 til Rindum Kirkes hjemmeside og facebookside.

På den måde havde interesserede alligevel mulighed for at følge gudstjenesten, men på afstand på nettet. Ud over Mogens Thams’ juleprædiken spillede og sang et band af lokale unge julesalmer og julesange, og der var dukketeater som en del af gudstjenesten.

- Jeg er meget ked af, at vi ikke kunne holde de tre gudstjenester som planlagt. Vi havde sammen med ROFI-Centret gjort rigtig meget ud af forberedelserne for at overholde de retningslinjer, der var gældende indtil aftenen før juleaftensdag, og fra kirkens side havde vi brugt rigtigt mange frivillige timer på både rammer og indhold. Den sene aflysning var noget af en mavepuster, men jeg er lettet over og glad for, at det bl.a. med professionel teknisk hjælp til streamingen lykkedes os at gennemføre arrangementet så godt som muligt under omstændighederne, sagde sognepræst Mogens Thams efter den vellykkede optagelse.

 

  Familiegudstjenesten juleaftensdag om formiddagen i ROFI-Centret blev optaget og streamet til Rindum Kirkes hjemmeside og facebookside. 
Lasse og Maria optrådte i dukketeater under gudstjenesten. Her ses de sammen med sognepræst Mogens Thams før optagelserne.  
  Disse tre ungersvende optrådte med klokkespil og på xylofon under gudstjenesten. Fra højre er det Samuel Ravn Olesen, Filip Kloster og Benjamin Kloster.