ROFI er nu testcenter for borgere i hele kommunen


Region Midtjylland har opstillet pavillon på parkeringspladsen ved ROFI-Centret, hvor borgere fra hele kommunen kan blive testet for covid-19

Fra mandag den 21. december har alle borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune mulighed for at blive corona testet ved ROFI-Centret. På en del af parkeringspladsen ved centret har Region Midtjylland opstillet og indrettet en pavillon, hvor borgere, som har bestilt tid på www.coronaproever.dk , som det eneste sted i kommunen kan blive testet for covid-19.

- Vi fik en henvendelse fra Ringkøbing-Skjern Kommune og Region Midtjylland, om vi kunne stille en del af parkeringspladsen ved centret til rådighed for et midlertidigt testcenter. Det sagde vi naturligvis straks ja til, da vi i den situation, som landet står i for øjeblikket, gerne vil bidrage med det, vi har mulighed for, siger leder af ROFI-Centret, Per Lange Andersen.

Regionen og kommunen har valgt placeringen ved ROFI-Centret, fordi der er masser af parkeringsmuligheder lige op af testcentret, og fordi der bl.a. af den grund er meget handicapvenlig adgang til at blive testet.

I hele 2021 om nødvendigt

- Ud over at vi stiller areal til rådighed for testcentret, er det forbundet med ROFI-Centret på den måde, at vi leverer strøm, vand, internet og kloakering til pavillonen, så også testpersonalet får gode forhold at arbejde under. Aftalen med Region Midtjylland er, at testcentret på parkeringspladsen skal være permanent i hele 2021 med, hvis det er nødvendigt, fortæller Per Lange Andersen.

Tidligere blev også Sundhedshuset i Ringkøbing brugt som testcenter, men nu er ROFI det eneste testcenter i hele Ringkøbing-Skjern Kommune for dem, der bestiller tid til en test på nettet. Testcentret ved ROFI er altså ikke for dem, der ønsker at få foretaget en såkaldt lyntest.

Allerede fra åbningen af testcentret ved ROFI-Centret mandag den 21. december var der kø til at blive testet.

 

  Det nye corona testcenter på parkeringspladsen ved ROFI-Centret. 
Allerede fra åbningen af testcentret ved ROFI-Centret mandag den 21. december var der kø til at blive testet.  
  Testcentret ved ROFI-Centret er for dem, der på nettet har bestilt tid til at blive testet.