Stig Rossen og Andrea før julekoncerten på ”hjemmebane”


- Hun er Danmarks mest lovende sangtalent. Lige siden jeg hørte hende første gang, var det for mig kun et spørgsmål om, hvornår jeg kunne få hende med på min turné, siger den folkekære sanger og entertainer Stig Rossen.

Danmarks mest lovende sangtalent er Andrea Lykke Oehlenschlæger fra Ringkøbing, og hvornår er inden så længe. I slutningen af november starter Stig Rossen for fireogtyvende år i træk sin turné med over 30 julekoncerter rundt i Danmark. Hans gæstesolist på turneen i år er Andrea, og de to kan sammen med orkester og kor opleves i ROFI-Centret fredag aften den 7. december. Det er femte år i træk, at Stig Rossen lægger vejen forbi ROFI-Centret på julekoncertturneen.

Lidt hårdt – meget lærerigt

Stig Rossen lægger ikke skjul på, at en turné med over 30 koncerter i løbet af en god måneds tid på alle måder kræver disciplin hele vejen igennem for at kunne give publikum den samme gode oplevelse hver gang.

- Det er en megen intens periode, der f.eks. kræver, at man får sin søvn hver nat. Som det har været tilfældet for de unge sangtalenter, jeg tidligere år har haft med på juleturneen, vil det også for Andrea blive en lidt hård, men også en meget lærerig periode, der virkelig vil modne hende til hendes videre karriere. Til gengæld vil hun opleve det fantastiske ved at være med i en sammentømret og professionel gruppe, der kan levere hver aften, samtidig med at vi har det sjovt sammen, siger Stig Rossen.

Kun én øve dag

Man kunne måske tro, at det vil kræve mange øve dage sammen for Stig, Andrea, kor og orkester for at være i stand til at levere varen lige fra første strofe på en lang koncertturné. Men sådan er det ikke.

- Jeg bruger hele året fra turneen sidste år til at få nye ideer til sange og opsætning til koncerterne i år. På den måde er det for mig jul hele året. Men først den 19. november mødes vi alle sammen for at øve hele repertoiret og showet igennem. Den dag er det lige på og hårdt. Alle er så professionelle, at de ved, hvad de skal. Så er vi klar til turné, fortæller Stig Rossen.

Andrea og karrieren

Efter at hun for 2 år siden blev student fra Ringkøbing Gymnasium, flyttede Andrea til København, hvor hun er godt i gang med at opbygge sin karriere som sanger med – som hun udtrykker det - ”stort og småt og noget lidt større, som jeg ikke kan sige så meget om endnu”.

- For 2 år siden var jeg for første gang inde og høre en af Stigs julekoncerter. Det var med Simone som gæstesolist. Lige siden har det været i mine tanker, at det kunne være sjovt selv at være med på turneen, og bl.a. Simone har fortalt mig, at det var en stor oplevelse.  For et års tid siden fik jeg tilbuddet om at være med på turneen i år. Det er jeg både glad for og stolt over, siger Andrea.

Juleturneen og hjemmebanen

Når turneen med Stig Rossen starter, er det ikke første gang, at hun har optrådt sammen med ham. Bl.a. gav de to påskelørdag i marts 2016 over 700 mennesker en stor oplevelse i ROFI-Centret med koncerten ”Drømmeduetter”.

- Stig er virkelig dygtig og meget professionel. Vi harmonerer godt sammen både på og uden for scenen. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om at sige ja til tilbuddet om at være med som gæstesolist på juleturneen i år. Jeg har ikke været på så lang en turné før. Det bliver lærerigt, men nok også lidt hårdt ind imellem. Hvordan det bliver hårdt, ved jeg af gode grunde ikke endnu, men ventetiden mellem koncerterne bliver måske en udfordring. Under alle omstændighederne vil så lang tid sammen med et så professionelt team være med til at modne min egen karriere, siger Andrea Oehlenschlæger.

For Andrea giver det juleturneen en ekstra dimension, at hun også runder ”sin hjemmebane” i Ringkøbing.

- Jeg glæder mig altid til at komme hjem til Ringkøbing, og juletiden er jo en helt speciel tid. Jeg glæder mig også rigtig meget til at se nogle kendte hoveder til koncerten, siger Andrea.

Over 700 solgte billetter

Allerede på nuværende tidspunkter kan det konstateres, at der kommer mange hoveder – for Andrea både kendte og ukendte - til julekoncerten den 7. december i ROFI-Centret. På nuværende tidspunkt er der solgt over 700 billetter til koncerten.

- Vi kan være godt 900, så der er pladser at få endnu. Vi håber på at få helt udsolgt, men kan i hvert fald allerede i dag sige, at der publikumsmæssigt bliver tale om den hidtil største julekoncert i ROFI-Centret og også udstyrsmæssigt et af de hidtil flotteste arrangementer i centret, siger lederen af ROFI-Centret, Per Lange Andersen.

* Tekst til foto:

Stig Rossen og Andrea optrådte sammen i ROFI-Centret i påsken 2016 med koncerten ”Drømmeduetter”. Billedet er fra denne koncert. (Foto: Henrik Olesen).