Sjov og enkel motion på arbejdspladser i Ringkøbing


Vestjysk Marketing i Ringkøbing, der har ca. 25 ansatte, dækker i det daglige arbejde hele paletten inden for online marketing, design og udvikling. Online betyder i en virksomhed af den art, at det meste af arbejdet foregår ved en computer, der ikke umiddelbart kræver ret meget fysisk aktivitet at betjene.

Men den fysiske aktivitet - eller rettere manglen på samme - er der gode og enkle råd for. Det blev i både ord og handling synligt for medarbejderne i Vestjysk Marketing, da de fredag morgen den 12. oktober kl. 8.30 i virksomhedens domicil på St. Blichersvej i Ringkøbing fik en halv times besøg af Ulla Birkmose, der er daglig leder af og instruktør i ROFI’s fitnesscenter.

Ullas besøg var ikke helt tilfældigt. Netop denne fredag før efterårsferien var Arbejdspladsernes Motionsdag, som Dansk Firmaidrætsforbund står bag hvert år og med ROFI som den lokale tovholder. Formålet med dagen er at motivere til fælles oplevelser om fysisk aktivitet i det daglige for kolleger på de enkelte arbejdspladser. Ulla Birkmose gav medarbejderne nogle både enkle og sjove opskrifter på, hvordan kollegamotion på arbejdspladsen kan styrke energi og velvære i det daglige og samtidig være sjovt, uden at der skal bruges en hulens masse tid på det.

Et øjeblik væk
fra computerne

Fem virksomheder i Ringkøbing tog imod ROFIs tilbud om at få inspiration til motion på arbejdspladsen med Ulla Birkmose som inspirator. Karin Boysen fra Vestjysk Marketing sætter over for ROFI-Nyt ord på, hvorfor man i virksomheden tog imod tilbuddet.

- Vi er jo en arbejdsplads, hvor vi i vores daglige arbejde sidder meget ned. Vi synes, at konceptet i Arbejdspladsernes Motionsdag er en god måde til at få os op af stolene, væk fra computerne et øjeblik og med jævne mellemrum få pulsen op ved fysisk aktivitet med helt enkle og sjove midler. Det er også med til at styrke humøret og sammenholdet på arbejdspladsen, siger Karin Boysen.

Det skal være sjovt

Det behøver ikke at være yndefuldt eller professionelt. Det skal bare være sjovt. Tilpas aktiviteter til jeres tid og rammer. Lidt aktivitet er bedre end ingen aktivitet. Sørg for at alle kan være med. Holdt det simpelt. Kollegamotion og aktiviteter styrker fællesskabet og gavner bundlinjen.

Det er nogle af de ord, som Dansk Firmaidrætsforbund og ROFI sætter på meningen med at have fokus på motion på arbejdspladsen. Ulla Birkmose tilføjer:

- Energi avler energi. Tid er penge, men 5 minutter på at skabe fællesskab om fysisk aktivitet på sjove måder er givet godt ud i sidste ende. Det er ofte blot en lille smule, der skal til. Derfor håber jeg, at de små, lette og sjove øvelser, som jeg har haft med på Arbejdspladsernes Motionsdag, kan inspirere virksomhedernes ansatte til at gøre fysisk aktivitet til en del af hverdagen – på arbejdspladsen og gerne også i fritiden. Det er første år, at virksomheder i vores område er med i konceptet bag Arbejdspladsernes Motionsdag. Vi håber, at endnu flere vil være med næste år, understreger Ulla Birkmose, der også gerne tager imod ønsker fra virksomheder om inspirerende motionsbesøg hele året rundt.

Kontorstolsrace i
kontorlandskabet

JSB Plast er underleverandør til vindmølleindustrien. Firmaet beskæftiger ca. 600 mennesker på afdelinger i Danmark, Kina, USA, Tyrkiet, Spanien og snart også i Mexico. 150 af medarbejderne arbejder i firmaets udgangspunkt i Ringkøbing, hvor Inge Bak er HR-ansvarlig. JSB Plasts administration på Frejasvej i Ringkøbing lagde også billet ind på at få input fra Ulla Birkmose på Arbejdspladsernes Motionsdag.

- Vi støtter gerne op om, at vores medarbejdere er fysisk aktive. Via vores personaleforening har vi en ordning med tilskud til motion, hvor medarbejderne på meget fordelagtige økonomiske vilkår kan dyrke motion i deres fritid - ikke kun i ROFI-Centret, men også i fitnesscentre i andre områder, hvor de bor. Vi har taget imod tilbuddet om besøg af Ulla fra ROFI for at få en sjov oplevelse og for at få en reminder om, at det er vigtigt for os alle sammen, at vi holder os i god fysisk form. Det kan vi faktisk gøre med ret enkle midler i dagligdagen, sagde Inge Bak til ROFI-Nyt denne fredag før efterårsferien - hvor en af Ullas øvelser i øvrigt var kontorstolsrace i kontorlandskabet!

 

  Med en elastik er der mange simple øvelser til fysisk aktivitet, som her afprøves af Karin Boysen i Vestjysk Marketings lokaler i Ringkøbing.
En del af staben i Vestjysk Marketing sammen med Ulla Birkmose efter introduktionen af simple øvelser til fysisk aktivitet på arbejdspladsen.  
  Leder af ROFIs fitnesscenter, Ulla Birkmose, besøgte fem virksomheder på Arbejdspladsernes Motionsdag. Her er hun på vej ind til Vestjysk Marketing.
Tina Mygind (tv) og Inge Bak gør på Arbejdspladsernes Motionsdag klar til kontorstolsrace i kontorlandskabet i JSB Plasts administration på Frejasvej i Ringkøbing.  
  Folk i JSB Plasts administration sammen med Ulla Birkmose efter introduktionen til motion på arbejdspladsen.

 

Foto øverst: Ned i knæ og fortæl dine kollegaer om en positiv oplevelse – uanset om starten på dagen har været møgirriterende. Det var en af de enkle øvelser til fysisk aktivitet, som Ulla Birkmose gav medarbejderne i Vestjysk Marketing. Her afprøver Tonny Sørensen (tv) og Jan Rounburg opskriften med godt humør.