ROFI sætter skydning på skoleskemaet i Ringkøbing


Eleverne i 5. klasserne på Ringkøbing Skole, Alkjærskolen og Rindum Kjærgård deltager i Skole DM i skydning

Skydning er normalt ikke en fast del af skoleskemaet. I hvert fald ikke som en del af det pensum, som eleverne i folkeskolen skal igennem i løbet af et år. Alligevel er der efterhånden skabt tradition for, at 5. klasserne på skolerne i Ringkøbing i oktober og november har skydning på skoleskemaet.

Skoleskydning er via et samarbejde mellem DGI Skydning, Dansk Skoleidræt og lokale skydeklubber et gratis tilbud til alle 5. klasse elever i Danmark. Hvert år deltager ca. 8.000 elever fra denne årgang i Skole DM i skydning. I år er i alt knap 100 elever med fra to klasser på Ringkøbing Skole, to klasser fra Alkjærskolen og femte årgang på Rindum Kjærgård - med ROFIs skydeudvalg som lokal arrangør af skydningen, der foregår i skydekælderen under ROFI-Centret.

Reglerne er kort fortalt, at alle elever klassevis har to træningsrunder i ROFIs skydekælder. Der afsluttes med en finalerunde, hvor eleverne opdeles i hold med fire skytter på hvert hold, ligeledes klassevis. De bedst skydende hold har muligheden for at kvalificere sig til en landsdelsfinale i Vestjyllands-kredsen, hvorfra de bedste går videre til landsfinalen, der foregår i Vingsted-Centret. Eksempelvis i 2018 deltog to hold fra Ringkøbing Skole og ét hold fra Alkjærskolen i landsdelsfinalen.

Derfor er ROFI arrangør

Det er uddannede og erfarne instruktører fra ROFI, der står for afviklingen af skoleskydning for 5. klasse eleverne fra skolerne i Ringkøbing. ROFI-Nyt var med i kulissen, da eleverne fra 5. a på Ringkøbing Skole havde deres første træningsrunde i skydekælderen fredag formiddag den 25. oktober.

- Vi bruger tid og kræfter på at arrangere skoleskydning, fordi vi gerne vil være med til at give eleverne en god oplevelse med vores sportsgren. Derudover håber vi naturligvis på, at nogle af eleverne på den måde kan blive så tændte af at skyde, at de på et tidspunkt ønsker at blive faste medlemmer i vores forening. Sidste år fik vi tre-fire nye medlemmer via skoleskydningen, siger formanden for ROFIs skydeudvalg, Jan Thorsted.

Derfor deltager skolerne

Eleverne i 5. a var til dagens træningsskydning i skydekælderen under ROFI-Centret ledsaget af lærer Trine Langergaard. Hun forklarer, hvorfor man fra skolens side tager imod tilbuddet om at deltage i skoleskydning.

- Det er en god og sjov oplevelse for eleverne. Vi lægger vægt på, at de i deres skoletid bliver præsenteret for mange forskellige ting og indtryk, og det udvikler deres horisont ved f.eks. at stifte bekendtskab med en sportsgren, som de fleste af dem ikke har prøvet før. Skydning kan være med til at øge elevernes evne til at koncentrere sig, som de kan bruge i mange andre sammenhænge. Og så er jeg helt sikker på, at mange af eleverne synes, det er en sjov udfordring, at de på den måde kan dyste mod andre jævnaldrende fra hele Danmark, siger Trine Langergaard.

Ud over elever fra 5. klasse på skolerne i Ringkøbing deltager også elever fra årgangen på Tarm Skole i ROFI Syd i Skole DM i skydning. Træningen for dem foregår i Tarm.

 

  Erfarne folk i ROFIs skydeudvalg står for skoleskydningen i skydekælderen under ROFI-Centret. Det er fra venstre Gerda Thorsted, Bent Kiilerich, Jan Thorsted, Svend Erik Andersen og Jens Kristian Holm Pedersen.
Mariya Marshutka fra 5. a på Ringkøbing Skole klar til sin skydning.  
  God vejledning til eleverne og sikkerheden i top er det helt afgørende for ROFIs instruktører ved skoleskydningen. Det understreges af dette billede, hvor Jan Thorsted ses forrest og Bent Kiilerich i baggrunden.
Skydning øger evnen til at koncentrere sig. Her koncentrerer en af eleverne sig om at ramme plet.  
  Så er der gang i skydningen.
Lærer Trine Langergaard var med 5. a på Ringkøbing Skole til skydningen og hjalp med ved registreringen af elevernes resultater på skydebanen.