Reimer og alle de andre har sat rekord i ROFI Fitness


Aldrig tidligere har så mange tjekket ind til fitness individuelt og på hold i ROFI-Centret som i 2023. Rekorden fra 2019 blev slået markant

Stort set hver fredag formiddag året rundt tjekker Reimer Wiese ind i ROFIs fitnesscenter for at dyrke motion i maskinerne i en times tid. Det er efterhånden blevet en livsstil og en vigtig del af ugen for den 80-årige tidligere el-installatør, der bor i Søndervig.

Reimer begyndte med fitness for at styrke helbred og fysik efter en blodprop. Først var det i fitnesscentret i det daværende Beach Bowl i Søndervig. Efter at det brændte, har han hver uge taget turen til ROFI Fitness. Træningen dér supplerer han med daglige gåture i Søndervig sammen med hustruen, Solvejg, og mange cykelture.

Der er rigtig mange andre som Reimer, der uge efter uge har deres jævnlige gang i ROFI Fitness. I 2023 faktisk så mange, at antallet af indtjekninger i fitnesscentret på hold og til individuel træning var det højeste i ROFI-Centrets historie. Den hidtidige årsrekord var i 2019, hvor der var et godt stykke over de 50.000 indtjekninger.

- Oveni antallet af indtjekninger i fitnesscentret kommer der de særlige aftaler, vi har med en række firmaer om fitness for deres medarbejdere på lukkede hold, og en aftale med f.eks. Sundhedscenter Vest om genoptræning for deres brugere. Vi er særdeles tilfredse med den store tilstrømning af kunder, vi har oplevet i 2023, og vi er også kommet rigtig godt i gang med det nye år her i januar 2024, siger lederen af ROFIs fitnesscenter, Ulla Birkmose.

Flere forklaringer

Hun har ikke en entydig forklaring på, hvorfor 2023 blev et rekordår for ROFI Fitness. Den omfattende modernisering af fitnesscentret for efterhånden nogen tid siden, kan være en af forklaringerne, men Ulla har også en anden mulig årsag.

- Efter nedlukningen på grund ad coronaen tog det forståeligt nok for mange nogen tid at komme i gang med jævnlig motion. Måske enten fordi de havde fundet andre gode aktiviteter at beskæftige sig med, eller fordi de var lidt bekymrede for at motionere sammen med andre af frygt for smitte. Nu er vi så over tid kommet derhen, hvor folk tænker, at det nok er en god idé at komme i gang igen eller som nybegynder at få indarbejdet jævnlig motion som en del af tilværelsen. Et eksempel i den sammenhæng kan være Aktive Senior 60 plus, som ROFI arrangerer hver onsdag formiddag i efterårs- og vinterperioden. Her er der nu mellem 70 og 80 deltagere hver gang. Og så har det helt sikkert bl. a. også stor betydning for fitnesscentret generelt, at vi har Lisette Andersen i funktionen som personlig træner. Der er en meget stor efterspørgsel efter de individuelle forløb, som hun tilbyder brugere i alle aldre, understreger Ulla Birkmose.

Der er plads til os alle

Rekordåret 2023 for ROFI Fitness skal bl.a. ses i forhold til, at der efterhånden er flere andre centre i Ringkøbing med tilbud om motion og fitness i forskellige afskygninger.

- Vi ser ikke de andre udbydere som konkurrenter i den forstand. Vi har hver vores gode tilbud og kompetencer, og der er plads til os alle. Det er en styrke i den store sammenhæng og i forhold til den lokale befolkning, at vi er forskellige og har tilbud på mange hylder, siger Ulla Birkmose. Og understreger, hvad hun mener, at ROFI Fitness har som særlige styrker og kompetencer:

* Vi har personlig betjening i fitnesscentret i 80 pct. af åbningstiden fra kl. 5.45 til kl. 22 på hverdage og fra kl. 7 til kl. 18 i weekends.
* Vi har tilbud til alle aldre både individuelt og på hold fra unge i 7. klasse til den modne del af befolkningen langt over de 80 år. Alle aldersgrupper kommer her.
* Vi har tilbud på 40 hold om ugen med i alt ca. 20 instruktører – lige fra den stille yoga, til den vilde jumping fitness og til bike fitness med høj musik.
* Vi har en rigtig stor stab af frivillige, der lægger mange timer i bl.a. at servicere brugerne i fitnesscentret. De frivillige og vores dygtige instruktører er helt afgørende for de tilbud, vi kan levere.

Positiv stemning og
godt fællesskab

- Fra vores brugere får vi rigtig mange positive tilkendegivelser om, at hele staben i og omkring fitnesscentret og vores aktiviteter er med til at skabe en god og positiv stemning. Det sociale betyder meget for mange. Det falder helt i tråd med, at flere og flere booker tider til fitness, fordi de bl.a. gerne vil være sammen med andre om deres sport og motion i et godt socialt fællesskab, understreger Ulla Birkmose.

Vi mødte Reimer og Ulla i ROFIs fitnesscenter fredag den 5. januar. Og vi kan konstatere, at Reimer og alle de andre også er kommet godt i gang med fitness i 2024.

 

  Ulla Birkmose i ROFIs fitnesscenter, der i 2023 havde et rekordstort antal indtjekninger til fitness individuelt og på hold. 
Reimer Wiese i gang med fitness med godt humør i ROFIs fitnesscenter en fredag i starten af januar 2024.  
  Der er tilbud på mange hylder i ROFI Fitness – bl.a. jumping fitness på hold.