På deres Puch Maxi føler de sig som teenagere igen


21 friske piger fra klubben Maxi Girls Salling brugte ROFI-Centret som base for deres årlige sommertur, der i år gik til Ringkøbing-egnen

De er kommet op i den mere modne alder, og den naturlige hårfarve har måske også ændret sig lidt. Men bortset fra det, så føler 21 friske piger fra Salling sig faktisk som teenagere igen. Forklaringen: De kører alle på den ikoniske knallert af typen Puch Maxi.

Torsdag morgen den 23. juni kørte de 21 knallertentusiaster fra klubben Maxi Girls Salling på Skive-kanten med tophastighed 35 km med kurs mod Ringkøbing på klubbens årlige sommertur. Sidst på eftermiddagen nåede de frem til ROFI-Centret, der var deres base med overnatning i vandrerhjemmet og bespisning frem til søndag morgen, hvor turen gik hjemover til Salling. Den ældste på holdet er 75 år – den yngste 47.

- Tidligere år har vi bl.a. været i Esbjerg og Skagen på vores årlige sommertur. Men i køreafstand fra Salling på en Puch Maxi passer Ringkøbing perfekt til en dagstur. Vi holder meget af at køre langs vand, og Ringkøbing er jo en dejlig by. Så derfor valgte vi, at turen i år skulle gå hertil, fortæller to af tovholderne på arrangementet i år, Gitte Christensen og Hanne Sandahl.

Retro, nostalgi og råhygge

Men hvad er det lige, der er så specielt ved en Puch Maxi, at netop den knallert tiltrækker sig noget, der ligner livslang kærlighed for rigtig mange både kvinder og mænd?

- De fleste af os, der er med her, kørte på en Puch Maxi, da vi var teenagere. Nu er vi i den alder, hvor vi bl.a. ikke længere har hjemmeboende børn og har mulighed for at dyrke andre interesser. I de mellemliggende år har vi måske glemt den følelse af frihed, det var at køre rundt på sin Puch Maxi. Den har vi genfundet. Så den renæssance, som den knallert har fået for os og mange andre, bygger nok på en blanding af retro, nostalgi og råhygge. Vi hygger os i den grad sammen. Dertil kommer ikke mindst, at vi har vidt forskellige baggrunde og erhverv. Vi kommer ”fra alle lag” og har fokus på knallerten. Alt andet er ligegyldigt, fortæller Gitte og Hanne, der i deres arbejdsliv er henholdsvis frisør og pædagog.

Maxi Girls Salling har ca. 55 medlemmer, som i det daglige kører mindre ture sammen med Facebook som en uundværlig hjælper i forbindelse med planlægning af ture, tidspunkter, og hvem der har mulighed for at deltage f.eks. den aften.

Forbudt for mænd

- Vi er en pigeklub, men det er jo ikke sådan, at vi ikke engang imellem kan køre sammen med mænd. Men vores årlige sommertur er forbudt for mænd – bortset fra tilfælde, hvor det går helt galt med maskinerne. Så har de bare at komme os til hjælp, lyder det med glimt i øjnene fra Hanne og Gitte.

Under opholdet i Ringkøbing var Salling-pigerne bl.a. på tur til Hvide Sande og på besøg i Ringkøbing by, og de var begejstrede for deres base med overnatning og bespisning i ROFI-Centret.

- Danhostel vandrerhjemmet er helt perfekt for os på en tur af den art. Vi har friheden til at vælge, om vi vil bo flere sammen i et værelse eller have eget værelse. Det betyder også, at prisniveauet er så forskelligt, at alle kan være med. Og vandrerhjemmet her i centret er et dejlig roligt sted. Helt perfekt. Det er serviceniveauet også, understreger Hanne Sandahl og Gitte Christensen.

 

  To af de friske Salling-piger klædt på til tur på deres Puch Maxi’er. Til venstre Hanne Sandahl og til højre Gitte Christensen. 
En Puch Maxi med det hele – bl.a. den ikoniske, grønne Arla kasse og en rævehale.  
  Rygmærkerne fortæller tydeligt, at pigerne kommer fra Salling.
Nogle af Salling-pigerne på rad og række ved indkørslen til ROFI-Centret.  
  Puch Maxi Girls på vej fra ROFI-Centret på en udflugt til Hvide Sande.