Månedens Profil Marts: Rie Josephsen


Rie til fods og i åben sportsvogn

Der er gode muligheder for at få vind i håret, når man går en tur. Vind i håret kan man næsten heller ikke undgå, hvis man kører i åben sportsvogn.

Rie Josephsen gør begge dele. Sammen med sin mand, Carl Chr., var hun for 5 år siden med til at starte ROFI Gangsport. En aktivitet, hvor folk med lyst til at motionere til fods mødes hver onsdag kl. 18.30 og går en tur sammen. Og ture i deres åbne Mazda sportsvogn af typen MX5 rundt i landet er også ægteparret Josephsens fælles passion.

Agnes Marie Josephsen (men med Rie som kaldenavn) er 55 år og stammer fra Højmark. I de seneste 20 år har hun arbejdet som pædagogisk assistent i skolefritidsordningen ”Spiren” på Alkjærskolen i Ringkøbing.

- Der er ikke noget, der er så skønt som at arbejde med børn. Det giver mig en masse livsglæde, men også mange udfordringer. Som pædagog bliver man ofte ”sat på prøve” af børnene, siger Rie med et smil.

Hun er også vejleder for elever i deres vej mod at blive pædagogiske assistenter og er desuden tillidsrepræsentant i ”Spiren”.

- Jobbet som tillidsrepræsentant, hvor jeg skal arbejde for kollegernes ve og vel, giver mig bl.a. et spændende indblik i, hvad der sker, både på min egen arbejdsplads, på andre kommunale arbejdspladser og i driften og udviklingen af Ringkøbing-Skjern Kommune i det hele taget, understreger hun.

Til fods…

Gang er for Rie og Carl Chr. ikke ”kun” en sport, de praktiserer hver onsdag sammen med andre gang interesserede.

-  Vi har altid gået både korte og lange ture - gennem årene også sammen med vores børn og nu vores labrador hund, Oskar. Det er dejligt at opleve naturen på den måde. Vi går i al slags vejr – også når det stormer. Der skal meget til for at holde os hjemme. Via ROFI Gangsport er det spændende at møde andre med samme interesse og få et godt socialt samvær ud af det undervejs, siger Rie, der fortsat er med i udvalget for gangsport, hvor Carl Chr. er formand. Han arbejder til daglig som udviklingskonsulent inden for affaldshåndtering i Ringkøbing-Skjern Kommune

Udgangspunktet for de ugentlige onsdags gåture er ROFI-Centret i ulige uger og Ringkøbing Svømmehal på Kongevejen i lige uger. På den måde er der flere muligheder for at variere ruterne. Normalt er der hver aften en 4 km og en 6 km rute. Deltagerne vælger selv, hvilken rute de ønsker at gå, og de bestemmer selv tempoet. Så alle kan være med.

-  og i åben sportsvogn

Ægteparret Josephsens passion for oplevelser i naturen fra en åben sportsvogn startede for en halv snes år siden, da de købte en Mazda MX5.

- Vi er med i en landsdækkende MX5 klub, der bl.a. arrangerer træf og ture rundt i hele landet. Her har vi et godt socialt samvær med entusiaster fra andre dele af Danmark og også fra udlandet. Der er ikke ret meget, der kan overgå en tur i sportsvogn med åbent tag, hvor du kan høre fuglene synge og får vind i håret. Og turene er som regel tilrettelagt på en måde, så vi kører på små veje i skønne naturområder, hvor man ikke normalt kommer, understreger Rie.

Hun og Carl Chr., der har to døtre på henholdsvis 31 og 27 år og en søn på 21 år, går i øvrigt heller ikke af vejen for en god cykeltur og ture i campingvogn, hvor både cykler og gå-ben er med.

Foto øverst: Medlemmerne i ROFI Gangsport går i al slags vejr hver onsdag med start i ulige uger fra ROFI-Centret og i lige uger fra Ringkøbing Svømmehal. Vejret var langt fra det bedste, da dette billede af Rie Josephsen blev taget foran ROFI-Centret.

 

* Under titlen ”Månedens Profil” sætter vi hver måned fokus på en person, der har sin faste gang i foreningen ROFI og/eller ROFI-Centret eller i Ringkøbing Svømmehal, der drives af ROFI. F.eks. som bruger af en af ROFIs mange aktiviteter, som frivillig, som instruktør eller som ansat. Som ”Månedens Profil” i Marts 2019 har vi valgt Rie Josephsen, der er med i ROFI Gangsport.