Månedens profil: Marianne Hansen


Mariannes livsstil med fitness

Januar er måneden, hvor mange efter den søde juletid starter på fitness. En del falder ret hurtigt fra og drosler ned på de gode intentioner om jævnlig motion. Sådan er det ikke med Marianne Hansen. I de seneste 5 år har hun stort set hver eneste af ugens dage dyrket fitness i ROFI-Centret.

Marianne, der er 45 år, stammer fra Spjald og bor på Finlandsgade i Ringkøbing, arbejder som kontorassistent i firmaet B. & V. Kristensen A/S. Når arbejdsdagen er slut, står den som oftest på træning i ROFI-Centret, hvor Marianne både dyrker fitness for sig selv, men også sammen med andre på hold i spinning.

- For år tilbage dyrkede jeg gymnastik. Jeg løb også meget, men det satte en fodskade en stopper for. Siden har jeg dyrket fitness i ROFI-Centret. Jeg træner de fleste af ugens dage efter arbejde og ofte også om morgenen i weekends, før min familie står op. Man kan godt sige, at træning i fitness er blevet noget af en livsstil for mig. Jeg kan simpelthen ikke undvære det, siger Marianne Hansen.

Hun går til den

Faste brugere af fitness i ROFI-Centret kan skrive under på, at Marianne i den grad går til den, når hun træner.

- Det er godt at få sved på panden. Jeg er glad for at træne koncentreret og alene, men nyder også at være sammen med andre i højt tempo på hold i spinning. Her får jeg så også i tilgift det gode sociale samvær med andre, der holder af at få pulsen op. I øvrigt er vi ni piger i en tøseklub, der mødes på skift hos hinanden. Vi mødtes for nogle år siden, da vi trænede på samme hold i disciplinen TRX. Vi hygger os gevaldigt, selv om vi ikke længere træner sammen, siger Marianne.

Hun tager også en tørn som frivillig i ROFI-Centret. Hver tredje søndag har hun vagt og betjener brugerne i fitnesscentrets reception.

- Der er altid en god stemning blandt brugerne og personalet i fitnesscentret. Det er et rart sted at være. Derfor vil jeg også gerne give en hjælpende hånd til fælles bedste, når der er behov for det, understreger Marianne.

Selv om hun bruger en meget stor del af sin fritid på fitness, så går den megen træning ikke ud over hendes familie – manden Henrik Stenhøj og de 17-årige tvillinger, Simone og Rasmus. De er nemlig også i den grad fysisk aktive i hverdagen – Henrik bl.a. som instruktør på TRX-hold i fitnesscentret og som fridykker i Ringkøbing Svømmehal, mens Simone og Rasmus dyrker gymnastik og også er flittige brugere i fitness.

 

  Marianne træner både alene og på hold i spinning. Når der med jævne mellemrum er spinning-events over flere timer i centret, er hun også fast deltager.

 

* Under titlen ”Månedens Profil” sætter vi hver måned fokus på en person, der har sin faste gang i foreningen ROFI og/eller i ROFI-Centret. F. eks. som bruger af en af ROFIs mange aktiviteter, som frivillig, som instruktør eller som ansat. Som ”Månedens Profil” i januar 2019 har vi valgt Marianne Hansen, der er både flittig bruger af og frivillig i ROFI Fitness.