Årets kulturpris til en "træmand"


Der er tradition for, at Ringkjøbing-Skjern Kommunes årlige kulturpris uddeles i ROFI-Centret. Det sker i forbindelse med Rindum Sogne- og Ungdomsforenings og Ringkøbing-Skjern Musikskoles nytårskoncert i centret.

Sådan var det også lørdag den 12. januar 2019, da over 1.000 mennesker overværede nytårskoncerten i ROFI-Centret. Kulturprisen gik i år til ”en træmand”, nemlig Otto Pilgaard, der i det daglige er underviser i kreative fag på Den Danske Design- og Håndværksefterskole i Skjern. I Ringkøbing er Otto Pilgaard hver sommer den store drivkraft bag det såkaldte træsymposium på Havnepladsen. I slutningen af juli 2018 blev denne skulpturfestival afviklet for ottende gang med deltagende træskulptører fra 10 lande. Kulturprisen blev i forbindelse med nytårskoncerten overrakt af formanden for kommunens kultur- og fritidsudvalg, Erik Viborg.

Sopranen Charlotte Hjørringgaard Larsen og entertaineren Søren Pilmark var solister ved årets nytårskoncert. De charmerede sig med stemningsfulde sange og melodier igennem en flot koncert sammen med Orkester MidtVest, der i år har 25-års jubilæum.

 

  Vinderen af Årets Kulturpris 2019, Otto Pilgaard, på scenen ved prisoverrækkelsen i ROFI-Centret. (Foto: Henrik Olesen)
Søren Pilmark var med charme, humor og en god sangstemme både solist og konferencier ved nytårskoncerten. (Foto: Henrik Olesen).  
  Med sin flotte stemme sang Charlotte Hjørringgaard Larsen sig ind i hjerterne på det talstærke publikum ved nytårskoncerten. (Foto: Henrik Olesen)

 

* Se flere af Henrik Olesens fotos fra nytårskoncerten her.