Livgarden med ”middeltung mortér” til ROFI Walkathon


Livgarden med ”middeltung
mortér” til ROFI Walkathon

De så hinanden for første gang i august 2000, da de mødte ind på Høvælte Kaserne i Nordsjælland for at aftjene deres værnepligt ved Den Kongelige Livgarde. Lige siden er 10 soldaterkammerater mødtes en gang om året på skift hos hinanden. I weekenden 7.-8. oktober var det med Bjarne Thomsen, der bor på Vejskillingen i Ringkøbing, som arrangør og tilrettelægger.
  Det blev en helt særlig oplevelse for de 10, der kommer fra forskellige dele af landet og optrådte under navnet ”Middeltung Mortér”. Det var det våben, de betjente i Livgarden. Bjarne Thomsen havde nemlig meldt dem alle til halvmaratondistancen på de 21 km i ROFI Walkathon.
  - Det er den årlige vært, der suverænt bestemmer, hvad vi skal foretage os, når vi mødes. I år var det så mig, og jeg faldt tilfældigt over, at der var ROFI Walkathon denne lørdag. Så tilmeldte jeg os. Det eneste mine gæster vidste på forhånd var, at de skulle møde op med nogle gode travesko, fortæller Bjarne Thomsen.

Og så skød de i ROFI

Oveni i lørdagens program havde Bjarne booket tid i ROFIs skydekælder, efter at soldaterkammeraterne var kommet godt i mål efter de 21 km march i ”felten” i den flotte natur i og omkring Ringkøbing. I skydekælderen skød de dog ikke med middeltung mortér, men med rifler og med medlemmer af ROFIs skydeudvalg som observatører.
   Det blev en fantastisk dag for de 10, der ovenikøbet fik sig en ekstra overraskelse, efter at de var kommet i mål i ROFI-Centret. De fik overrakt ROFIs pokal for det hold, der havde tilmeldt flest deltagere til ROFI Walkathon 2023. Det var naturligvis en ”vandrepokal”, men de fik den til ejendom. Så nu kan pokalen måske gå på skift mellem de årlige arrangører. Det bestemmer de helt selv. I øvrigt overnattede gæsterne i ROFIs vandrerhjem fra lørdag til søndag.

 

  Soldaterkammeraterne fra Livgarden mødtes ved startstedet i ROFI-Centret. En af de 10 mødte op senere på dagen. Dagens arrangør, Bjarne Thomsen, ses som nr. 2 fra højre i forreste række. 
Soldaterkammeraterne holdt pause til at indtage ”feltrationen” i form af bl.a. sandwichers ved Gl. Sogn Kirke, der i øvrigt i år er kåret til Danmarks smukkest beliggende kirke.  
  De kom, de gik, de så – og de sejrede. Her får Bjarne Thomsen overrakt ”vandrepokalen” for det hold med flest tilmeldte deltagere i ROFI Walkathon 2023 af lederen af ROFIs fitnesscenter, Ulla Birkmose.