Lines cykelnerve er til kampen mod sclerose


Bike instruktør i ROFI Fitness, Line Knoth, og Eskild Ebbesen fra ”Guldfireren” er med i Cykelnerven og var fælles om den ved event i ROFI-Centret

Seks kvinder i alderen fra starten af 20-erne til midt i 40-erne i Lines nærmeste netværk er ramt af sygdommen sclerose. Heraf er tre i familien, to på hendes arbejdsplads og en instruktørkollega i ROFI Fitness.

Den kendsgerning har i særlig grad motiveret 46-årige Line Knoth til i de seneste otte måneder at gå ”all in” fysisk og mentalt for midt i juni 2024 at kunne gennemføre 475 km på cykel i fire dage på etaper med 12.000 højdemeter i Frankrig, som professionelle cykelryttere skal bestige senere på sommeren under Tour de France.

Den direkte sammenhæng mellem Lines oplevelse af sclerose på tæt hold og hendes mod på at udfordre legendariske cykelbjerge i Frankrig er, at hun har meldt sig til Cykelnerven. Det er i cykelsporten Danmarks hårdeste velgørenhedsevent, hvor der er stor opbakning fra ganske almindelige danskere, som vil gøre en forskel i kampen mod sclerose og samtidig udfordre sig selv på nogle af de afgørende Tour de France-etaper. I år deltager ca. 500 ryttere fra hele Danmark, heraf 55 fra Midt- og Vestjylland – og blandt dem altså Line, der er tilknyttet det midt- og vestjyske hold i forberedelserne.

* Læs mere om Cykelnerven på www.cykelnerven.dk

Opbakning og planlægning

Line Knoth, der bor på Herningvej i Ringkøbing, arbejder som private banking rådgiver i Ringkøbing Landbobank. Udenfor arbejdslivet er hun bl.a. bike instruktør i ROFI Fitness. Når hun så også udfordrer sig selv til i den gode sags tjeneste at forberede sig til strabadserne på cykel i de franske bjerge, så kræver det minutiøs planlægning af tid, virkemidler og alt muligt andet for at få døgnet til at hænge rimeligt sammen – personligt og i forhold til omgivelserne.

- Jeg har hele vejen igennem fået fuld opbakning fra min mand og vores tre voksne børn til at gå all in i denne udfordring. Min primære motivation har været at sætte kampen mod sclerose i fokus, men også at udfordre mig selv fysisk og mentalt. Det er det, som Cykelnerven handler om, siger Line Knoth.

Line og Eskild

Hun fortalte om sclerose, sin medvirken i Cykelnerven og forberedelserne til etaperne i Frankrig ved en event i ROFI-Centret tirsdag aften den 4. juni. Der var ikke færre end ca. 80 tilmeldte til eventen, der blev holdt i centrets anneks. Her medvirkede også Eskild Ebbesen, der af rigtig mange danskere især er kendt som en del af den danske ”Guldfirer” i letvægtsroning, der fra 1990-erne og 20 år frem vandt medaljer på stribe ved OL og VM for Danmark, heraf ni af guld. Derudover er han uddannet idrætsfysiolog og arbejder som sådan bl.a. som rådgiver i virksomheder og foredragsholder i mange sammenhænge rundt i landet.

Eskild Ebbesen har i de seneste 10 år været en af de landskendte ambassadører for Cykelnerven og Scleroseforeningen. Og det var især derfor, at han, der sammen med Line og alle de andre deltager på etaperne i Frankrig i juni i år, var inviteret til netop denne event i ROFI-Centret.

Med udgangspunkt i bl.a. de mange store præstationer i ”Guldfireren” kom Eskild Ebbesen i sit underholdende foredrag omkring, hvordan man finder sin motivation til at komme i gang med den sunde livsstil. Vejen til at blive en vinder på sin egen måde. Er det noget, der kommer af sig selv, eller kan man lære at blive en vinder? Hvordan prioriterer man, når der også skal være plads til både familien og jobbet?

Lines forberedelser

Line Knoth fortalte efterfølgende om sine forberedelser til cykeletaperne i Frankrig. Her blev det klokkeklart for tilhørerne, at ikke ret meget kommer af sig selv, og at der i den grad skal prioriteres, når man går all in i en udfordring. Line fortalte f.eks., at hun i de seneste måneders forberedelser har haft Lisette Andersen i ROFI Fitness som personlig træner, at hun har brugt rigtig mange timer på at planlægge den rigtige og sunde kost i forløbet, og at hun siden august 2023 har cyklet godt 10.000 km, kombineret med styrketræning, løb og gåture.

Når man tilmelder sig Cykelnerven, forpligter man sig som rytter til et indsamlingsmål på mindst 15.000 kr. Line oplyste ved eventen i ROFI-Centret, at hun indtil da havde indsamlet ca. 27.000 kr. i forskellige bidrag. Dertil kommer, at adgangsbilletten fra deltagerne i eventen også går ubeskåret til Scleroseforeningen. Det samme gør Eskild Ebbesens normale honorar for at holde foredrag.

Bike event i september

Senere i år holdes der endnu en event i ROFI-Centret med fokus på og til fordel for sclerose.

- Den 28. september arrangerer vi en 6 timers bike event kl. 10-16 med skiftende instruktører. Hele overskuddet doneres til Scleroseforeningen, fortæller lederen af ROFIs Fitnesscenter, Ulla Birkmose.

 

  Line Knoth og Eskild Ebbesen, før de gik på scenen til eventen i ROFI-Centret. 
Blandt de ca. 500 deltagere i etaperne i Frankrig i år er der 55 fra det midt- og vestjyske område – bl.a. Line Knoth. Hun er i de forberedende træninger tilknyttet Cykelnerve Midtjylland.  
  Der var stor tilslutning til eventen i ROFI-Centret. Ca. 80 deltog i eventen, der blev holdt i centrets anneks, som ROFI stillede gratis til rådighed i den gode sags tjeneste.
Eskild Ebbesen på scenen i foredraget.