Kristian udvikler energi - på arbejde og i fritiden


55-årige Kristian Fredenslund er ny formand for ROFIs Løbeklub

Til daglig arbejder Kristian Fredenslund som maskintekniker i virksomheden Lind Jensens Maskinfabrik A/S i Højmark. Her er han med til at udvikle og designe cylindere, der bl.a. bruges i vind- og vandenergisektoren.

I fritiden er Kristian, der er 55 år og bor i Smøgen i Ringkøbing, med til at udvikle og designe en anden og mere personlig form for energi. På generalforsamlingen i marts i ROFI blev Kristian Fredenslund valgt som ny formand for ROFIs Løbeklub, hvor han samtidig er en af klubbens fem instruktører. Klubben har for øjeblikket ca. 25 medlemmer.

Kristian har efterhånden en del år i benene som medlem af ROFIs Løbeklub. Her fortæller han, hvorfor han meldte sig ind i klubben:

Derfor meldte han
sig ind i løbeklubben

- Alle er velkomne i vores løbeklub – uanset om du er nybegynder, let øvet, ønsker at træne dig op til at løbe rigtig langt, eller ønsker nogen at løbe sammen med. Jeg meldte mig i sin tid ind i klubben, fordi jeg gerne ville lære at løbe på den rigtige måde for at undgå skader. I klubben var man straks meget imødekommende og inkluderende over for nye medlemmer. Det har været meget positivt for mig, og det er dejligt at få sig en god snak med andre før, under og efter vores træninger. Disse værdier i klubben vil jeg som ny formand gerne være med til at give videre til andre. Derfor sagde jeg ja til opgaven, hvor jeg i øvrigt har god støtte fra de øvrige medlemmer i udvalget, understreger Kristian Fredenslund.

Der er fast tilbud om træning to aftener om ugen – tirsdag med start kl. 17.15 fra Ringkøbing Svømmehal og torsdag med start kl. 17.15 fra ROFI-Centret.

Fællesskab og
samvær er vigtigt

- Hver træning starter altid med fælles opvarmning. Herefter deler vi op i hold alt efter, om man er nybegynder eller øvet. Målet for begynderholdet er i første omgang, at deltagerne efter 12 ugers træning kan løbe en tur på 5 km. Vi forsøger at løbe nogenlunde samlet, og hvis nogle falder lidt bagud, sørger vi som instruktører for ”at samle op”, så alle føler, at de er en del af fællesskabet. Andre vælger at træne op til at kunne løbe 10 km og måske mere, f.eks. med henblik på at kunne gennemføre en halvmaraton. Vi forsøger i vores træninger at kunne tilgodese alle ønsker og behov, men hele tiden med fokus på, at det sociale samvær og fællesskabet er vigtigt, siger Kristian Fredenslund.

De ugentlige træninger foregår på forskellige ruter i og omkring Ringkøbing. Derudover arrangerer klubben små løbeevents – f.eks. var man forleden i Hvide Sande. Der er i klubben også planer om i højere grad at synliggøre mulighederne for, at medlemmerne kan deltage sammen i mere officielle og større løbearrangementer andre steder i landet.

Vandrer og vinterbader

Kristian Fredenslund er i øvrigt også meget aktiv motionist på andre måder i sin fritid. Han er begyndt at vandre meget. Det er en god kombination med løbeture, og både løb og gang i og omkring Ringkøbing giver gode naturoplevelser, konstaterer Kristian, der forresten også vinterbader i fjorden ved Ringkøbing.

Ud over Kristian Fredenslund består udvalget for ROFIs Løbeklub af Lene Schultz og Hanne Nordestgaard Nørgaard. Kristian har afløst Henrik Lohse på formandsposten. Henrik er med i ROFIs bestyrelse.

 

  Kristian Fredenslund er ny formand for ROFIs Løbeklub. 
Hver tirsdag kl. 17.15 starter løbetræningen ved Ringkøbing Svømmehal og hver torsdag kl. 17.15 ved ROFI-Centret. Her ses deltagerne ved starten på træningen en dejlig majdag torsdag den 2. maj foran ROFI-Centret.