Fra badminton og fitness til gangsport og borddækning


Generalforsamling i ROFI

Fra badminton og fitness til
gangsport og borddækning

Tekst og billeder om nogle af de mange aktiviteter i løbet af året i ROFI

Badminton. Svømning. Skydning. Fitness. Aktive Seniorer. Padeltennis. Pickleball. Petanque. Gangsport. Løb. Squash. Og borddækning.

Året igennem er der mange aktiviteter for folk i alle aldre i ROFI, både udendørs og i ROFI-Centret. Hovedparten af ROFIs mange motions- og sportsaktiviteter af forskellig art styres i det daglige af foreningens mange udvalg, der består af frivillige.

På ROFIs generalforsamling den 21. marts blev der aflagt beretninger fra de enkelte udvalg. Læs her meget korte uddrag af beretningerne for aktiviteterne i det forløbne år:

 

  *Skydning. Det er mange år siden, at der var været så stor aktivitet i skydekælderen under ROFI-Centret som i det forløbne år. Dels har der været meget stor tilslutning af seniorer til de ugentlige skydninger i sæsonen – så stor, at der til tider har været ventetid på at komme til at skyde på de 12 baner. Dels har der i årets løb været et væld af foreninger, arbejdspladser og private grupper af folk, der har ønsket at prøve skydning som aktivitet og i socialt samvær udenfor normal åbningstid i skydekælderen. 
     
*Padeltennis. Sammen med RIF står ROFI bag driften af to baner til padeltennis i området mellem Ringkøbing Tennisklub og Ringkøbing Svømmehal. Banerne bliver booket mere og mere, og medlemmerne bliver flere og flere. Også mange turister benytter banerne.  
     
  *Pickleball. I pickleball er der en trofast, men indtil nu lille skare, der spiller hver uge. På landsplan er der en stigende interesse for denne sportsgren. Og man ser flere padelcentre etablere baner til også denne aktivitet. Derfor tror ROFI, at man kan øge antallet af deltagere lidt i næste sæson. ROFI-Centret har låneudstyr til dem, der skulle have lyst til at prøve.
     
*Fitness. 2023 blev det bedste år i fitnesscentrets historie. Det blev året med de fleste indtjekninger til ca. 40 hold om ugen, individuel træning i fitness og til deltagelse i forskellige bootcamps. Både kvinde bootcamp og ”Mandehørm” trækker mange deltagere. Tiderne med personlig træning er også helt booket op. Centrets nye bookingsystem gør det generelt lettere for brugerne at booke hold og andre aktiviteter. ROFI Fitness står også bag morgengymnastik på stranden i Søndervig i ugerne i feriehøjsæsonen og har lagt lokaler til en 3 timers Jumping Event med 70 deltagere fra nær og fjern, hvorfra dette billede stammer.  
     
  *Petanque. ROFI Petanque i Ringkøbing har i den forløbne sæson haft godt 40 medlemmer, mens ROFI Petanque Syd (Skjern og Tarm) har haft 23 medlemmer. ROFI Petanque Ringkøbing havde i september to oprykkere i DGI Vestjyllands turnering – B-holdet rykkede op i A-rækken, og A-holdet rykkede op i mesterrækken. En ny sæson er netop startet både i Tarm og på banerne ved ROFI-Centret i Ringkøbing. 
     
*Aktive Seniorer. Der bliver konstant flere og flere i Aktive Seniorer. I den forløbne sæson har der været mellem 50 og 70 deltagere hver onsdag formiddag, hvor de frit kan benytte alle muligheder for aktiviteter i centret, både med og uden instruktører. Der lægges vægt på at fremme sundhed for både krop og sjæl, så der er plads til både at få sved på panden og dyrke det sociale. Fem-seks frivillige hjælper med det praktiske, bl.a. registrering ved ankomst og at sørge for hyggen til kaffe, kage og sang.  
     
  *Badminton. I den forløbne sæson har der været 70 medlemmer til badminton i ROFI-Centret, hvor der har været spillet mandage i centrets hal 1 og onsdage i centrets hal 2. I 2023 var ROFI vært for Firmaidræt Open i badminton, hvor spillere fra hele landet var inviteret til en turnering i double for motionsspillere – og hvor der var fokus på sammenhold og sjov, fremfor points og pokaler. 10 par deltog i turneringen, der fik stor ros af deltagerne – med ønske om en gentagelse. Billedet er fra Firmaidræt Open turneringen, hvor næstformanden i ROFIs bestyrelse, Thomas S. Andersen, var tovholder.
     
*Svømmehalsudvalget. Ringkøbing Svømmehal ejes af Ringkøbing-Skjern Kommune, men det er ROFI, der i de seneste 5 år har stået for driften af svømmehallen. Der har været stor søgning til svømmehallen i det forløbne år og et godt samarbejde med lejere. For øjeblikket er svømmehallen lukket på grund af renovering med en helt nye flisebelægning. Forventningen er, at de aftalte tidsfrister for renoveringen overholdes, så dørene kan åbnes til en nærmest ny svømmehal senere i 2024. ROFIs aftale med kommunen om driften af svømmehallen er udløbet, men ROFI har meldt klar til at fortsætte driften, såfremt en kommende aftale er fornuftig og givende.  
     
  *Gangsport. ROFI Gangsport har nu 24 medlemmer. Deltagerne går hver onsdag aften kl. 18.30 – i ulige uger med start fra ROFI-Centret og i lige uger med start fra Ringkøbing Svømmehal. Man går mellem 5-6 km hver aften. Udvalget for ROFI Gangsport er også med til at lave ruter i det store arrangement ROFI Walkathon, hvor deltagerne kan gå en hel maraton eller en halv maraton i Naturens Rige omkring Ringkøbing. I oktober 2023 var der 375 deltagere fra hele landet i ROFI Walkathon. 
     
*Løbeklub. Der er for øjeblikket ca. 15 aktive løbere i ROFIs løbeklub. Medlemmerne løber i sæsonen hver tirsdag kl. 17.15 med start fra Ringkøbing Svømmehal og hver torsdag kl. 17.15 med start fra ROFI-Centret. Ud over at deltage i løb andre steder i det midt- og vestjyske område er frivillige i løbeklubben meget aktive i planlægningen og gennemførelsen af ROFI Walkathon (selv om det her drejer sig om gang), der har været afviklet med stor succes de to seneste år og gentages i oktober 2024.  
     
     
  *Veteranklubben. Der er for øjeblikket 31 medlemmer i ROFIs veteranklub, der bl.a. er behjælpelig ved store arrangementer i ROFI-Centret. F.eks. er det medlemmer af veteranklubben, der sørger for borddækning til Ringkjøbing Landbobanks generalforsamling (i år opdækning til 1.700 deltagere) og borddækning til Vestjysk Banks aktionærmøde (i år opdækning til 600 deltagere). Klubbens ledelse opfordrer afgående medlemmer af diverse udvalg i ROFI til at melde sig ind i veteranklubben for også hele tiden at sikre fornyelse.
     

 * Squash. ROFI har ikke et egentligt squashudvalg, men man kan spille squash på ROFI-Centrets to baner ved at købe spilletid i centrets reception eller via centrets nye bookingsystem. Det er fortrinsvis enkeltmedlemmer, der spiller squash i ROFI-Centret, men også flere firmaer benytter muligheden for at spille