Inge og Ib solgte ud via Genbrugsen Ringkøbing


De fleste ægtepar og andet godtfolk i den modne alder kender til det. Gennem årene har brugte og aflagte ting og sager hobet sig op på loftet, i kælderen eller i udhuset.

Sådan har det også været hos ægteparret Inge Madsen og Ib Kjeldsen, der bor på Glentevej i Ringkøbing, men de har nu gjort noget ved det ophobende problem. På Midt- og Vestjyllands største loppemarked, der blev afviklet i ROFI-Centret over fire timer lørdag den 13. april, havde Inge og Ib lejet en stand, hvor de solgte ud af deres gamle ting og sager.

- Gennem årene har vi som så mange andre samlet alt for meget sammen. Nu har vi ryddet loftet, og vores børn har også bidraget med et par kasser brugte ting og sager, som vi forsøger at sælge her på loppemarkedet. Det er en hyggelig oplevelse i gode rammer, og vi har da fået solgt en hel del, fortæller Ib Kjeldsen til ROFI-Nyt et par timer efter åbningen af det store loppemarked.

Genbrugsen Ringkøbing

Arrangør af markedet i ROFI-Centret var for tredje år i træk Facebook-gruppen, Genbrugsen Ringkøbing. Begge haller i centret var fyldt med mange tusinde forskellige genbrugsvarer i alle mulige afskygninger, der blev solgt af ca. 175 ”kræmmere” i 135 stande og boder. Men det er ikke kun størrelsen og bredden, der gør dette loppemarked unikt.

- Det er ikke for professionelle kræmmere, men udelukkende for private sælgere, der er med i Facebook-gruppen. Det holder vi fast i, og kendskabet til konceptet breder sig. Vi har i år fået mange henvendelser fra andre dele af landet, bl.a. Nordjylland, fortæller Hanne Bjerregaard og Helle Wiberg Christensen, der er tovholdere på Genbrugsen Ringkøbing og arrangementet i ROFI-Centret.

Til daglig arbejder Hanne som sekretær i Kiropraktisk Klinik i Sundhedscentret i Ringkøbing og Helle som produktmedarbejder i Ringkjøbing Landbobank. Men hvad får dem til at bruge en stor del af deres fritid på Genbrugsen Ringkøbing og loppemarkedet i ROFI-Centret?

Genbrug er tidens trend

- Vi synes, det er vigtigt, at vi ikke bare smider ud, men i stedet i videst muligt omfang genbruger gode ting og sager og lader det gå videre til andre, som kan bruge det i deres dagligdag. Det er dybest set det, der tænder os og får os til at bruge en del timer på det. Genbrug er tidens trend, som bare fortsætter og fortsætter. På markedet i dag er der bl.a. mange børnefamilier blandt sælgerne, understreger Hanne og Helle.

ROFI-Nyt spurgte naturligvis også Inge Madsen og Ib Kjeldsen, hvad indtjeningen ved salget af deres ting og sager på loppemarkedet skal bruges til.

- Nu må vi se, hvor meget det bliver til. Men vi har da snakket om at gå ud og spise pengene op sammen med vores to børn (en søn og en datter) og vores svigerdatter, siger Ib Kjeldsen, der i øvrigt er tidligere forstander på institutionen Blomstervænget i Ringkøbing og nu i sin pensionstilværelse gerne bruger megen tid på samspil i folkemusikgruppen ”Klitdrengene” i Hvide Sande.

I løbet af de fire timers loppemarked denne lørdag i ROFI-Centret var der god omsætning ved boderne. De varer, der ikke blev solgt på markedet, og som sælgerne ikke ønskede at tage med hjem, bliver som tidligere år doneret til forskellige lokale, velgørende formål.

 

  Helle Wiberg Christensen (tv) og Hanne Bjerregaard er tovholdere på Facebook-gruppen, Genbrugsen Ringkøbing, der arrangerer det store loppemarked i ROFI-Centret.

 

Foto øverst: Inge Madsen og Ib Kjeldsen ved deres bod på loppemarkedet i ROFI-Centret.