Gymnastikopvisninger tilbage som det gode udstillingsvindue


Efter to års pause på grund af corona lukninger var over 2.500 gymnaster tilbage i ROFI-Centret til DGI Ringkøbing-Skjernegnens store forårsopvisning

- Coronaen har været en svær periode for alle. Ikke mindst for gymnastikken rundt i lokalforeningerne. Gymnastik er et udtryk for fællesskab og nærhed og kan ikke dyrkes på afstand. Det er dejligt, at vi nu igen kan komme til både træning og opvisning, siger 49-årige Dorthe Ejby Damgaard fra Foersom ved Tarm.

Dorthe var en af de over 2.500 gymnaster, der deltog i DGI Ringkøbing-Skjernegnens forårsopvisning i ROFI-Centret i weekenden 12.-13. marts. Efter to års pause på grund af corona pandemien kunne egnens mange gymnaster og et stort publikum igen opleve den fysiske mangfoldighed, det sociale fællesskab og den livsglæde, der er de traditionelle ingredienser i en stor opvisning for folk i stort set alle aldre.

Dorthe Ejby Damgaard var til opvisningen i ROFI-Centret med på et stort hold på 55 voksne piger, der har fast, ugentlig træningsbase i Højmark Hallen med Vibeke Green og Mette Hindhede som instruktører. Den ældste på holdet er 60 år og den yngste 28 år. Fælles for de fleste af deltagerne på holdet er, at de gennem mange år har haft Vibeke Green som instruktør. Ja, ganske mange af dem helt tilbage fra dengang, da de var teenagere.

”Vores friaften”

- Vi kommer fra et stort geografisk område, hvor mange af os er aktive i vores respektive lokalforeninger. Den ugentlige træningsaften i Højmark er vores ”friaften”, hvor vi har et fantastisk fællesskab. Ud over gymnastikken har vi også kaffeaftener med sang og hygge. Det er især Vibeke Greens fortjeneste, at vi år efter år kan samles så mange. Hun lægger vægt på netop fællesskabet og det sociale samvær, men hun stiller også krav til os og forventer, at vi går til den ved træningen og tager den seriøst. Hun forstår også hele tiden at skabe fornyelse i træningen, så det altid er spændende at møde op, understreger Dorthe, der selv har været med på holdet i 16 år.

Vibeke Green, der i dag er 59 år, har været gymnastikinstruktør, siden hun var 13 år – kun afbrudt af et år, hvor hun var på gymnastikhøjskole i Ollerup.

- Det er jo svært at give slip på tjansen som instruktør. Efterhånden er det blevet en livsstil for mig. Til gengæld for de timer, jeg bruger på det, får jeg simpelthen så meget tilbage socialt i fællesskabet med pigerne på holdet. Vi skal hygge os, men jeg lægger også vægt på, at vi skal træne seriøst, så vi styrker os fysisk og bevægelsesmæssigt. Det er mit motto, at ”alle skal svede, når vi forlader gulvet”. Man skal kunne mærke, at man har været til træning, understreger Vibeke Green.

Et godt udstillingsvindue

Formanden for DGI Ringkøbing-Skjernegnen, Tom Christoffersen, der bor i Dejbjerg, er naturligvis glad for, at der efter den trælse periode med corona lukninger nu igen kan holdes gymnastikopvisninger i stor skala.

- Det særlige ved opvisningerne er jo at se glæden ved gymnastikken og opleve det, vi kan sammen i et fællesskab. Vi kan se og høre, at der for øjeblikket i mange tilfælde er lidt færre deltagere på holdene ude i lokalforeningerne. Vi er ret overbeviste om, at det især skyldes corona lukningerne. Mange er kommet ud af den rytme, hvor de går fast til en aktivitet. Det skal vi arbejde på at få tilbage, og også i den sammenhæng er gymnastikopvisningerne et godt udstillingsvindue for, hvor sjovt og givende det er at være aktive sammen. Det er dameholdet fra Højmark-Lem et godt eksempel på – også, at der ikke er nogen aldersgrænser for at dyrke gymnastik, siger Tom Christoffersen.

 

  Formand for DGI Ringkøbing-Skjernegnen, Tom Christoffersen, glædede sig over at være tilbage med den store opvisning i ROFI-Centret. 
Dorthe Ejby Damgaard (th) har i 16 år været fast deltager på det hold, som Vibeke Green (tv) har været instruktør på i endnu flere år.  
  Det er sjovt at dyrke gymnastik sammen, synes Sebastian (tv) og Nicolaj, der var med på Brejninggaard Efterskoles hold til opvisning i ROFI-Centret.
Brejninggaard Efterskoles store hold i gang med opvarmning i hal 2 til opvisningen i Green Sports Arena (hal 1) i ROFI-Centret.  
  Gymnaster fra Viborg Gymnastikhøjskole gav en flot opvisning i ROFI-Centret. Her er det pigerne, der giver den gas. 
Hele weekenden var der et stort publikum til forårsopvisningen.