Fysik, samarbejde og holdånd hos Rigtige Mænd i Ringkøbing


Fysik, motorik, samarbejdsevne, holdånd og en god portion sjov og humor gik op i en højere enhed, da ROFI den 4. juni om aftenen for andet år arrangerede Rigtige Mænd Løbet i området ved ROFI-Centret.

12 hold med hvert tre deltagere, hvoraf to skulle cykle og en løbe, deltog i løbet, der strakte sig over i alt 10 km. Undervejs i løbet skulle deltagerne som hold udføre syv udfordrende, utraditionelle og sjove opgaver, som bl.a. satte evnen til samarbejde og holdånd på prøve.

Et af de deltagende hold var fra Velling og kaldte sig ”Velling Dudes”. Det bestod af tre gode venner i det daglige liv i lokalsamfundet - Bjarne Nørgaard, der er truckmekaniker, Morten Lassen, der er lærer, og Danny Møller, der er højskolelærer.

- Det er virkelig sjovt det her. Det er afvekslende. Vi skal koncentrere os, og vi får pulsen op. Det drejer sig jo ikke om vinde, men lidt konkurrence er jo ingen skade til. Sidste år blev vi nr. 3. I år har vi fået revanche, sagde de tre gutter fra ”Velling Dudes” til ROFI-Nyt, efter at de var kommet i mål i den hurtigste tid og dermed vandt løbet.

Næstformand i ROFI, Thomas Andersen, var tovholder på arrangementet. Han var også godt tilfreds med forløbet, der havde en god sommeraften som den perfekte ramme vejrmæssigt.

- Sidste år havde vi 25 deltagende hold i løbet. Vi kunne naturligvis godt have ønsket os flere end de 12 hold i år, men alle havde en sjov aften. Efter løbet var stort set alle hold forbi og takke for en god aften, og de gav udtryk for, at de havde været rigtig glade for at være med. Det vigtigste for os var, at folk fik en god oplevelse, understreger Thomas Andersen.

I 14 andre byer i Danmark var der også Rigtige Mænd Løb den 4. eller den 5. juni. Bag løbsprojektet står Dansk Firmaidrætsforbund med støtte fra Nordea Fonden.

 

  Ringkøbing Brandmandsklub, der består af deltidsansatte brandfolk ved Falck, mødte op med tre hold til Rigtige Mænd løbet - nogle af dem i fuld udrustning og klar til at rykke ud til brand.
Præcisionsskydning med bazooka var en af opgaverne.  
  ”Kokken og Jomfruen”, hed denne konkurrence, hvor deltagerne med bind for øjnene og en kartoffel på en ske skulle passere forhindringer.
Både fysikken og evnen til holdsamarbejde blev sat på prøve.  
  Dyb koncentration i langrend på ”ski” på en slalombane.
Deltagerne blev udsat for lidt af hvert – også i højden på halmballer med en træstub.  
  En frivillig brandmand puster ikke til ilden, men puster balloner op, som senere blev skudt ned med spyd og sten. Det var en af konkurrencerne.
Det vigtigste var ikke at vinde, men at have det sjovt. Det forhindrede dog ikke disse tre gutter fra Vellling, der kaldte sig ”Velling Dudes”, i at vinde konkurrencen i tiden 1 time og 35 minutter. Fra venstre er det Bjarne Nørgaard, Morten Lassen og Danny Møller.  
  Efter løbet var der tid til bl.a. lidt fadøl og pølser.
ROFIs formand, Ragna Knudsen, delte præmier ud til de bedst placerede hold. Her er hun sammen med holdet, der kaldte sig ”To lette og en tung”, der blev nr. 2.  

 

  ROFI havde mange frivillige i sving for at afvikle løbet. Her er Brian Jørgensen i gang med at rydde op.