Fitness i ROFI under åben himmel


Fitnesscentret er lukket på grund af coronaen, men ROFI tilbyder nu træning på hold udendørs på petanquebanerne ved centret

Normalt er Ilona Andersen flittig bruger af fitness i ROFI-Centret. Men der er ikke ret meget, der er normalt for tiden. Heller ikke, når det gælder fitness. På grund af coronaen har ROFIs fitnesscenter været totalt lukket siden starten af marts og vil formentlig være det en rum tid endnu.

Men fitness-folket er ikke sådan at kue. Ilona og mange andre af de faste brugere af indendørs fitness har taget imod ROFIs tilbud om udendørs træning på hold på banerne ved centret. Det sker naturligvis med hensyntagen til myndighedernes retningslinjer – bl.a. afstand på 2 meter, og at der ikke må være mere end 10 personer sammen.

ROFIs fitnesscenter udbyder holdtræningen via Facebook. Der må højst være ni deltagere på hvert hold, og tilmeldingen sker efter først-til-mølle princippet. Indtil nu har der været tilbudt hold i fire fitness-discipliner – TRX og Puls, Formiddags Fit, Full Body Attack og Tabata.

Tager toppen af længslen

- Vi ved, at vores mange faste brugere savner rigtig meget at kunne dyrke fitness i centret. Når vi nu tilbyder træning på hold udendørs, er det jo for at signalere, at vi stadig er her, give brugerne muligheden for at komme ud og ”ventilere” og tage toppen af deres længsel efter fitness i dagligdagen. Det vil også være med til at gøre det lettere at øge antallet af deltagere på holdene, når der igen bliver mulighed for at træne indendørs, understreger leder af ROFIs fitnesscenter, Ulle Birkmose, og Ann Holm Nielsen, der er en af fitnessinstruktørerne i ROFI.

Ilona Andersen, der arbejder på Vestas, er en af de faste brugere, der er glad for muligheden for at træne sammen med andre på hold under åben himmel.

- Jeg bruger normalt fitnesscentret meget og savner det i den grad. Muligheden for at træne på hold udendørs er absolut bedre end ingenting, men jeg savner helt vildt at komme tilbage i den normale gænge indendørs. Jeg holder mig hele tiden orienteret om, hvornår det kan forventes, at centret åbner igen, siger Ilona Andersen, der også holder sig i form ved at løbe.

 

  Leder af ROFIs fitnesscenter, Ulla Birkmose (tv), og instruktør Ann Holm Nielsen i de stropper, der bliver brugt til fitness i disciplinen TRX. Stativet til TRX er indkøbt med tilskud fra Dansk Firmaidrætsforbund. 
Ilona Andersen er glad for, at hun nu har mulighed for at dyrke fitness på hold udendørs.  
  Klar til træning i TRX-redskaberne.
TRX-træningen er i gang på petanquebanerne ved ROFI-Centret med Ann Holm Nielsen som instruktør. Som det ses på billedet, må der højst være ni deltagere på holdet plus instruktøren.