I skole igen i ROFI-Centret


De tre 9. klasser på Ringkøbing Skole får efter genåbningen nu den daglige undervisning i tre lokaler i ROFI-Centret

- Jeg har glædet mig helt vildt. Det er dejligt at være tilbage i klassen, siger Ida Jakobsen, der er elev på Ringkøbing Skole.

Hun er en af de elever i 9. klasse, som efter godt et par måneders lukning af skolerne på grund af corona virussen kunne vende tilbage til nogenlunde normal undervisning mandag den 16. maj sammen med alle øvrige elever på 6.- 9. klassetrin.

Men for Ida og hendes i alt knap 90 kolleger i Ringkøbing Skoles tre 9. klasser er der i de fysiske omgivelser en væsentlig forskel fra tiden, før virussen lukkede skolerne. De sædvanlige lokaler på Ringkøbing Skole er skiftet ud med lokaler hos skolens nabo – ROFI-Centret. Og det er der en naturlig og praktisk forklaring på.

- Selv om vi har gode og store lokaler på Ringkøbing Skole, er der på grund af de nye afstandskrav ikke plads til alle elever fra 0. til 9. klasse på skolen. Derfor har det for os været helt oplagt at leje lokaler i ROFI-Centret til alle tre 9. klasser, der er store klasser med hver 27-28 elever i hver klasse, siger afdelingsleder i Ringkøbing Skoles overbygning, Helle Lasthein Jensen.

Tre lokaler med egen indgang

Ringkøbing Skole bruger centrets anneks, det store mødelokale på første sal og multisalen til undervisningen af de tre 9. klasser.

- Alle tre lokaler har egen indgang og har rigeligt med plads til eleverne. Så det fungerer helt perfekt i forhold til de retningslinjer, der er for at gennemføre undervisning i disse tider. I det daglige er vi vante til at have et godt samarbejde med ROFI-Centret, da vi bruger centrets faciliteter til skolens idrætsundervisning. Det er dejligt, at vi også kan samarbejde i denne ekstraordinære situation, siger Helle Lasthein Jensen.

Mens de elever, der går på Ringkøbing Skole, møder lidt forskudt i denne tid på grund af afstandskrav og hygiejneforhold har eleverne i de tre 9. klasser i ROFI-Centret faste undervisningstider hver dag fra kl. 7.50 til kl. 13.10. Normalt går de i skole til kl. 15 eller kl. 14, men undervisningstiden er sat lidt ned på grund af corona virussen.

Ligesom Ida Jakobsen har Helle også i den grad glædet sig til at komme i gang igen og til gensynet med eleverne i 9. klasse.

- Det er så dejligt at se dem igen. Nu går vi og pusler med planlægningen af afslutningen af skoleåret, så afgangseleverne kan få en både festlig og højtidelig afsked med folkeskolen og Ringkøbing Skole, siger Helle Lasthein Jensen.

Nu er der liv igen

Normalt er der liv og leben med mange forskellige aktiviteter i ROFI-Centret i en stor del af døgnet. Men siden den totale lukning for aktiviteter i centret i starten af marts på grund af faren for smitte med corona virus har man billedligt talt næsten kunnet ”høre en knappenål falde til jorden”.

- Det er fantastisk, at der efter de mange ugers lukning nu igen kan høres stemmer og liv i centret. Vi har i det daglige et særdeles godt samarbejde med Ringkøbing Skole, og det er dejligt, at skolen også i denne ekstraordinære situation kan gøre brug af vores lokaler. Det giver god mening for alle parter, siger leder af ROFI-Centret, Per Lange Andersen.

Mens det er eleverne i 9. klasserne og deres lærere, der fylder lokalerne, er det ROFI-Centret, der sørger for rengøring og det praktiske omkring skolens brug af centret.

 

  Afdelingsleder i Ringkøbing Skoles overbygning, Helle Lasthein Jensen, i mødelokalet på første sal i ROFI-Centret, hvor der er gang i undervisningen for en af de tre 9. klasser.
Ida Jakobsen er glad for at være tilbage til nogenlunde normal undervisning og socialt samvær med sine klassekammerater i 9. klasse.  
  Også i 9. klassernes brug af lokaler i ROFI-Centret er håndsprit en obligatorisk del af den nye hverdag.