De tabte 167 kg og blev 122 år ”yngre”


Ansatte i firmaet EagleBurgmann i Ringkøbing har afsluttet et 12-ugers forløb med intensiv træning i ROFI-Centret og god råd om sund kost

- Jeg har tabt 6 kg ved at dyrke crossfit og spise mere salat, understreger Bjarne Jensen, der arbejder som smed i firmaet EagleBurgmann på Odinsvej i Ringkøbing og bor i Ølstrup.

Sammen med ca. 30 andre ansatte i EagleBurgmann har Bjarne deltaget i et 12-ugers forløb med ugentlig motion i ROFI-Centret og gode råd om at spise sundt. Forløbet startede i januar og sluttede i starten af april. I forløbet har der været en times træning i spinning hver mandag eftermiddag efter arbejdstid og tilsvarende en time hver onsdag eftermiddag i disciplinen crossfit i ROFI-centrets multisal.

Vægtkonkurrence som motivation

En motiverende del af forløbet har været en konkurrence mellem deltagerne om, hvem der i løbet af de 12 uger tabte sig mest – dels individuelt, dels på de hold, som deltagerne delte sig op i. En kontrolvejning før og ved afslutningen af forløbet viste, at de aktive deltagere undervejs tabte sig i alt 167 kg og blev 122 år ”yngre”. (Alder i den sammenhæng er en målemetode, hvor tabt vægt, øget muskelmasse ved træningen og mindre fedt i de indre organer omregnes til kroppens alder i forhold til udgangspunktet).

Ikke alle, der fra starten meldte sig til 12-ugers forløbet, har været aktive på motionsfronten, men de blev også vejet før og efter. Så samlet for alle deltagere i virksomheden viste den sidste kontrolvejning et samlet vægttab på 204,5 kg.

Afslutningen på 12-ugers forløbet blev bl.a. markeret med en fællesspisning for deltagerne. Her blev det offentliggjort, at Simon Krogstrup vandt den individuelle vægtkonkurrence med et tab på godt 17 pct. af den tidligere vægt. Vindere i holdkonkurrencen blev John Sørensen, Steen Skovby, Christian Lund Svendsen og Thomas Viborg. Holdet, der kaldte sig ”De fede må svede”, smed tilsammen knap 9 pct. af deres tidligere kropsvægt.

Humor og sammenhold

Som navnet på det vindende hold antyder, var der en god gang værkstedshumor med i hele forløbet, hvor det sociale samvær og en styrkelse af det kollegiale sammenhold har spillet en stor rolle.

- Forløbet har været sjovt og i den grad været med til at styrke sammenholdet på arbejdspladsen. Jeg ser frem til, at vi starter med noget lignende til efteråret. Indtil da vil jeg gerne holde mit vægttab vedlige. Det skal bl.a. ske på jernhesten derhjemme, siger Bjarne Jensen til ROFI-Nyt.

Det var Else Lauridsen, der fra sit daglige arbejde i kantinen i EagleBurgmann kom med ideen til at sammensætte et 12 ugers forløb for virksomhedens ansatte sammen med ROFIs fitnesscenter.

- Om der bliver en lignende konkurrence, har vi ikke taget stilling til. Men planen er, at vi sammen starter med både crossfit og spinning til efteråret og et halvt år frem. Jeg ved, at nogle indtil da har planer om at cykle sammen og måske træne til Fjorden Rundt. Andre vil løbe eller fortsætte med crossfit træning, fortæller Else Lauridsen.

 

  Bjarne Jensen tabte sig 6 kg i 12-ugers forløbet ved bl.a. crossfit og mere salat. Her ses han ved den afsluttende træning i ROFI-Centrets multisal.
Den stod bl.a. på zumba, da EagleBurgmann folkene havde afslutning på forløbet. Forrest ses Mahantesh Biradar i aktion.  
  Deltagerne i 12-ugers forløbet er blevet vejet både før og efter forløbet på en såkaldt Tanita vægt.

 

Foto øverst: En del af deltagerne ved afslutningen på 12 ugers træning.