Uanset alder: ”Det er dejligt at komme i gang igen”


81-årige Poul Krogh Pedersen og 21-årige Freya Andreasen er to af de mange, der glæder sig over, at ROFIs fitnesscenter er genåbnet

I alder er der 60 års forskel mellem 81-årige Poul Krogh Pedersen og Freya Andreasen, der er 21 år. Trods aldersforskellen har de to én ting til fælles: De er i den grad glade for, at de efter en lang pause på grund af corona lukning igen kan gå til fitness i ROFI-Centret, som de begge har brugt flittigt i adskillige år.

Genopbygning af muskler

Poul Krogh Pedersen, der er tidligere indehaver af virksomheden KP Componenter i Spjald og i dag bor på Bryggen i Ringkøbing, dyrker meget motion i ugens løb. Tirsdage og torsdage spiller han golf i Dejbjerg. Han cykler meget og går mange ture sammen med hustru Lone. Og hver mandag og onsdag formiddag går han til styrketræning i fitness i ROFI-Centret.

- Det er såmænd ikke motion, jeg har manglet i de måneder, hvor ROFIs fitnesscenter har været lukket, for jeg har jo uhindret kunne fortsætte med at spille golf, cykle og trave. Men jeg har i den grad savnet den ugentlige styrketræning. På grund af coronaen har jeg ikke været i fitnesscentret i et års tid, og det er først nu efter den anden genåbning, hvor jeg er færdigvaccineret, at jeg har genoptaget træningen. I det forløbne år har jeg mistet mindst 30 pct. muskelkraft, så det er dejligt at komme i gang med genopbygningen af musklerne. Og så er der jo også det sociale ved at møde andre til den ugentlige træning. Jo ældre, man bliver, jo mere betyder det sociale, understreger Poul Krogh Pedersen.

Fra garage til fitnesscenter

Freya Andreasen, der bor på Smørblomsten i Rindum, er i gang med sit andet ”sabbatår” efter studentereksamen på HHX i Ringkøbing og arbejder i virksomheden billig-arbejdstøj.dk i Spjald. Men hun er også i den grad i gang i ROFIs fitnesscenter, hvor hun træner fem-seks gange om ugen og supplerer med jævnlige løbeture.

- På mit arbejde sidder jeg ved en computer det meste af dagen. Så er det dejligt at komme i fitness efter arbejdstid og få rørt hele kroppen. Under den lange lukningsperiode i ROFIs fitnesscenter trænede min bror og jeg med forskellige redskaber i garagen derhjemme. Det var lidt hyggeligt, men det er altså ikke det samme som at træne i fitnesscentret med de mange redskaber og muligheder, der er dér. Det er da også dejligt at komme hjemmefra og dyrke sin træning i et fællesskab med andre. Så jeg er meget glad for at være i gang igen, siger Freya, der satser på at blive optaget på et studium i kommunikation eller medievidenskab i Århus efter sommerferien.

Genstart over forventning

Lederen af ROFIs fitnesscenter, Ulla Birkmose, er naturligvis også glad for, at centret nu er genåbnet for træning.

- Det er super dejligt, at vi nu kan byde alle vores medlemmer velkommen tilbage. Vi har savnet dem. De første dage efter genåbningen i starten af maj, var der lidt stille, men nu er vi ved at være oppe i omdrejninger. De kendte ansigter er begyndt at vende tilbage, og der er også kommet nye medlemmer til. Jeg synes faktisk, at vi har fået en genstart over forventning. Mange af vores medlemmer har holdt sig i gang på forskellig måde i den periode, hvor fitnesscentret har været lukket, men de fleste af dem, der nu har genoptaget deres træning her i centret, giver udtryk for, at det ikke mindst er det sociale fællesskab, de har savnet. Det er ikke kun den individuelle træning, der er startet. Vi er også ved at have gang i vores 20-25 ugentlige hold igen, siger Ulla Birkmose.

Retningslinjerne

ROFIs fitnesscenter følger naturligvis nøje de retningslinjer, som sundhedsmyndighederne har lavet som en betingelse for genåbningen og de hygiejneregler, der i øvrigt gælder.

- Det er selvfølgelig træls for alle parter, at vi skal kontrollere hver enkelt, om de har en gyldig test eller coronapas, før de starter træningen. Men sådan er reglerne nu engang, og vi har et ansvar for, at de følges. Retningslinjerne kan i denne tid blive ændret undervejs, og jeg vil gerne opfordre folk til, at de henvender sig til os eller følger med på vores hjemmeside, hvad man skal forholde sig til, når man møder op til træning, understreger Ulla Birkmose.

I øvrigt har ROFI brugt tiden før genåbningen til at få installeret et nyt bookingsystem til fitnesscentret med navnet ”flexybox”. Som navnet antyder, er det nye system mere fleksibelt og brugervenligt, både for dem, der booker sig til hold i fitnesscentret, og dem, der træner individuelt.

 

  Romaskinen er en af Poul Krogh Pedersens favoritter i styrketræningen i ROFIs fitnesscenter. 
Freya Andreasen træner fem-seks gange om ugen i ROFIs fitnesscenter. Et af hendes foretrukne redskaber er en såkaldt kettlebell.  
  Lederen af ROFIs fitnesscenter, Ulla Birkmose, er glad for at se og servicere centrets mange brugere igen.