Sådan - og derfor – mødes de i Aktive Seniorer 60+


”Aktive Seniorer – motion til krop og sjæl” hver onsdag formiddag i ROFI-Centret er kommet godt fra start i den nye sæson

- Jeg er med for at holde mig i form. Det er sundt, men det er ikke mindst det sociale samvær, der tæller for mig. Efterhånden lærer man jo mange godt at kende. Derhjemme er det mest ved havearbejde, at jeg får min motion.

Siger Jakob Pedersen, der flyttede fra landmandslivet i Ølstrup til Grønsiskenvej i Ringkøbing i 2001. Han er en af de mange i alderen 60+, der hver onsdag formiddag i efterårs- og vintersæsonen deltager i ”Aktive Seniorer – motion til krop og sjæl” i ROFI-Centret. Med sine 84 år er Jakob alderspræsident denne onsdag den 27. oktober, da ROFIs udsendte tog pulsen på, hvad der egentlig foregår, når seniorerne møder op for at få både god motion og godt socialt samvær.

Denne onsdag var der knap 60 deltagere, og ifølge en af tovholderne på Aktive Seniorer, Jørn Møller Sørensen, er dette deltagertal meget normalt for en almindelig onsdag. Men antallet af medlemmer er langt større.

Mange nye er kommet til

- Vores forrige sæson blev jo ødelagt, da aktiviteterne i ROFI-Centret blev lukket på grund af Corona. Vi er kommet rigtig godt i gang med indeværende sæson, der startede for en måneds tid siden. Der er stadig en hel del af vores hidtidige medlemmer, der endnu ikke er dukket op. Til gengæld har vi indtil nu fået ca. 30 nye medlemmer. Det viser jo, at det koncept, der er for Aktive Seniorer 60+, er holdbart. Vi er både til de fysiske udfoldelser og til det sociale. Aldersmæssigt spænder vi for øjeblikket fra de 60 år til midt i firserne. Kønsmæssigt er pigerne lidt i overtal. Sådan er det i mange sammenhænge. Kvinderne er som regel bedre end mændene til at komme ud af døren til den slags, men vi har faktisk forholdsvis mange mænd med i Aktive Seniorer. Det ligger vel procentvis i størrelsesordenen 60 pct. kvinder og 40 pct. mænd, siger Jørn Møller Sørensen.

Programmet for Aktive Seniorer er det samme hver onsdag formiddag. Der startes med fælles opvarmning kl. 9.30. Kl. 10 er der kaffe og brød. Fra kl. 10.30 kan deltagerne bevæge sig rundt i frit valg i en masse aktiviteter – gymnastik, spinning, cirkeltræning og fri træning i fitness, yoga, skydning, bowls, badminton, skydning, billard, dart, bordtennis og minigolf. Til de fleste aktiviteter er der instruktører. Prisen for at deltage er 40 kr. pr. gang eller 350 kr. for et 10-turs kort. Kaffe og brød koster 15 kr.

Jonna til spinning og skydning

Jonna Sørensen, der bor på Finlandsgade i Ringkøbing, er trofast deltager i Aktive Seniorer. Når den fælles opvarmning er overstået og kaffen drukket, kommer hun gerne i høje omdrejninger på spinningcyklen. Senere på formiddagen går hun i skydekælderen, hvor hun i dag er den eneste kvindelige skytte blandt mændene. Jonna har været frivillig i Hjemmeværnet i over 35 år. Så hun ved til fulde, hvordan et våben skal håndteres. Det var også via Hjemmeværnet, at hun i 25 år hvert år gennemførte 4x40 km i den store, internationalt kendte Nijmegen march i Holland.

- Men det har bl.a. et nyt knæ for et par år siden sat en stopper for. Til daglig får jeg dog en masse motion. Jeg bor i et hus med tre etager, hvor trapper skal forceres flere gange om dagen. Desuden går jeg mange ture, og jeg tager aldrig bilen, når jeg skal ud og handle. Jeg bruger cyklen, og er det nødvendigt at cykle to gange for at få det hele med, så gør jeg det. Jeg vil gerne være i bevægelse det meste af tiden, understreger Jonna Sørensen.

Skolekammerater

Ved kaffebordet og på badmintonbanen møder ROFIs udsendte denne onsdag formiddag bl.a. Bent Erik Wittorff, der bor på Hvashøj, og Eigil Flindt, der bor på Skolevænget. De gik 10 år (1952-1962) i klasse sammen på Ringkøbing Skole. I omkring 40 år var de begge væk fra Ringkøbing, inden Bent i 1999 og Ejgil i 2006 flyttede tilbage til barndomsbyen. Nu er de sammen om motion og samvær i Aktive Seniorer, og de mødes også privat.

Så sådan er det med Aktive Seniorer. Man mødes - både med nogen, man kender på forhånd, og nogen, man kommer til at kende undervejs i motion og samvær til krop og sjæl!

 

  Aktive Seniorer er motion til både krop og sjæl. 
Jørn Møller (th) er en af tovholderne på Aktive Seniorer aktiviteterne i ROFI-Centret. En anden af tovholderne er Jørn Østerby, men denne onsdag var han på ferie, så ROFIs tidligere, mangeårige formand, Tage Carlsen (tv), afløste ved kassen. Både Jørn og Tage deltager naturligvis selv aktivt i motionen og samværet - Jørn også som instruktør i spinning.  
  Dagens program starter altid med fælles opvarmning. Denne onsdag foregår det i ROFI-Centrets hal 1 (Green Sports Arena).
Solveig Nohns i gang med opvarmningen til dagens øvrige program.  
  Der er instruktører på flere af aktiviteterne i Aktive Seniorer. Asta Lærke og Birthe Noe skiftes til at stå for den fælles opvarmning. Inger Carlsen er instruktør i gymnastik. Jørn Møller Sørensen er instruktør i spinning, og lederen af ROFIs Fitnesscenter, Ulla Birkmose, er instruktør i cirkeltræning og yoga. På billedet ses Inger Carlsen (tv) og Asta Lærke, efter at den fælles opvarmning til dagens program er overstået. 
Under kaffen synges der altid en sang fra Seniorernes Sangbog. Denne onsdag var det nr. 95 ”Jylland mellem tvende have”. Bent Erik Wittorff (th) og Ejgil Flindt sang godt med. De to skolekammerater fra Ringkøbing Skole 1952-62 spiller også badminton mod hinanden senere i dagens program.  
  84-årige Jakob Pedersen i gang med træning i en af fitness maskinerne.
Disse fem friske fyre mødes gerne til aktiviteten bowls hver onsdag i Aktive Seniores. Bagest fra venstre Henry Pedersen, Jørgen Pedersen og Niels Møller. Forrest fra venstre Svend Bach og Henning Gade Holm.  
  Bowls er et af de mange aktivitetstilbud i Aktive Seniorer programmet. 
Jonna Sørensen er på spinning cyklen hver gang til Aktive Seniorer.  
  Og Jonna er også en af de få kvinder, der gerne vælge skydning i dagens program. Hun har været frivillig i Hjemmeværnet i over 35 år.