Morgenvitaminer på stranden i Søndervig


- Den dejlige natur. Den gode gymnastik. Og fælleskabet med det gode humør, understreger Marianne og Jørgen Lægaard, der bor fast i Risskov ved Århus, men har haft sommerhus i Søndervig i de seneste 15 år.

Naturen, gymnastikken og fællesskabet nyder de hver morgen for enden af Badevej under deres årlige tre ugers sommerferie i Søndervig. Her arrangerer ROFI-Centret i Ringkøbing i et samarbejde med Holmsland Klit Turistforening i ugerne 28-31 igen i år gratis gymnastik i en time hver morgen fra kl. 8.30 for turister, fastboende og andet godtfolk. ROFI-Centret stiller instruktører til rådighed til den motionsglade start på dagen.

En frisk start på dagen

Marianne arbejder som tandlæge, mens Jørgen er engageret i erhvervslivet som bestyrelsesformand for 15 virksomheder. Deres travle hverdag i Risskov krydres med megen motion i fritiden, bl.a. løb og i havkajak. I tre uger i sommerferien holder de åbent hus for børn og børnebørn i deres sommerhus i Søndervig, men der er også åbnet tid til at holde motion og kondition vedlige.

- Morgengymnastikken på stranden i Søndervig giver os en god vitaminindsprøjtning til en frisk start på dagen. Det skyldes ikke mindst de tre dygtige instruktører, vi har. En stor ros til dem for den måde, hvorpå de får alle med i det gode fællesskab. Vi holder af at være fysisk aktive i vores ferie. Ud over morgengymnastikken i de fantastiske kulisser med havet, klitterne, solen og højt til himlen spiller vi i ferien jævnligt tennis i Hvide Sande, og i morgen cykler vi Ringkøbing Fjord Rundt, fortæller Marianne og Jørgen Lægaard til ROFI-Nyt, der var på besøg ved morgengymnastikken torsdag den 25. juli.

Fra 10 til 128

Mens gymnastikken på stranden i 2018 var tilsmilet af flot sommervejr stort set hver dag i alle fire uger, så har de vejrmæssige kulisser i år været en mere blandet fornøjelse. Men det har ikke ført til aflysninger. For også vinden er en naturlig kulisse i Vestjylland.

- Selv om det nogle dage har blæst en halv pelikan, så er der alligevel folk, der er mødt trofast op. Det synes jeg er fantastisk. Den dag det blæste allermest, var vi 10 deltagere i læsiden ved en bunker. Den dag, vi indtil nu har været flest, var ved starten på hedebølgen den 24. juli. Da var vi 128, hvilket er rekord for de sæsoner, vi har været i gang i Søndervig. I dag har vi været 93, fortalte instruktør Berit Simonsen til ROFI-Nyt efter morgentræningen den 25. juli.

ROFI-Centret stiller på skift tre instruktører til rådighed for morgengymnastikken i Søndervig. Ud over Berit Simonsen er det Ulla Birkmose, der til daglig er leder af ROFIs Fitnesscenter, og Ida Jessen. Berit sætter bl.a. følgende ord på, hvorfor hun også synes, det er dejligt at stå for træningen på stranden.

- Folk på ferie er altid glade og positive. Til vores træninger kommer der folk i alle aldre og fra mange forskellige steder i landet. Nogle har været med alle årene. Andre er nye, men alle falder hurtigt ind i det gode fællesskab med godt humør omkring motion. For os som instruktører drejer det sig om, at alle går herfra med en god og positiv oplevelse, men jeg vil gerne tilføje, at det også for mig er helt vildt fedt at være her. Jeg nyder det hver dag – uanset vejr og vind, siger Berit Simonsen.

  Ægteparret Marianne og Jørgen Lægaard fra Risskov med Vesterhavet som ”scenetæppe” før den daglige morgentræning på stranden i Søndervig.
Der var 93 deltagere i morgengymnastikken torsdag den 25. juli.  
  Den skarpe morgensol kastede lange skygger, da Hans Villadsen fra Espergærde deltog i morgentræningen på kanten til Vesterhavet.
Berit Simonsen i højt tempo som instruktør for morgengymnastikken i Søndervig.  
  Det er også helt vildt fedt for mig at være her, siger instruktør Berit Simonsen, mens deltagerne i dagens træning er i gang med at hente elastikker til en af øvelserne.