Månedens Profil Juni: Peter Sand


Peter styrker kræfterne til Naturkraft

I forsommeren 2020 åbner den store oplevelsesarena Naturkraft vest for Ringkøbing. Her får de besøgende et hav af muligheder for at udforske naturens kræfter, både inde og ude. Peter Sand har som administrerende direktør for projektet været med i tilblivelsen – lige fra dengang for 9 år siden, da Naturkraft begyndte at blive en lidt vild idé på et stykke papir til i dag, hvor oplevelsesarenaen skyder op på en hidtil bar og fugtig mark.

Peter Sand, der er 52 år, lægger mange kræfter i at få realiseret det ambitiøse projekt, der kommer til at koste ca. 275 mio. kr. og ventes at få omkring 240.000 besøgende allerede det første år efter åbningen. Arbejdsdøgnene har været så lange og engagementet så stort, at det efterhånden begyndte at sætte sig ret tunge spor i hans form og fysik. Det har han gjort noget aktivt ved. I de seneste tre måneder har Peter gået til fitness på fuldt tryk i ROFI-Centret med Lisette Andersen som personlig træner.

”En krop i forfald..”

- I mine yngre dage dyrkede jeg mange forskellige former for sport og var i rigtig god fysisk form. På grund af flere alvorlige skader holdt jeg stort set op med at dyrke motion, samtidig med at jeg i en lang årrække har lagt så megen tid og så mange kræfter i mit arbejde, at jeg tillagde mig dårlige spisevaner og en dårlig livsrytme. Det betød, at jeg begyndte at få en krop i forfald. Jeg blev alt for tung i en vis legemsdel lige under ryggen og havde efterhånden så højt et stressniveau, at min kone og to døtre begyndte at blive bekymrede for mit helbred. Det var et wake up call. Jeg trængte simpelthen til at få et spark i den tunge legemsdel. Det har jeg i den grad fået med Lisette som personlig træner, fortæller Peter Sand.

Resultaterne af den intensive træning er synlige for Peter, både udadtil og indadtil. Og kan bl.a. læses på vægten. Da ROFI-Nyt satte ham stævne i slutningen af juni havde han tabt 12,6 kg fedt og i alt godt 10 kg. Forskellen på de 2,6 kg er nye muskler, der har erstattet fedtet.

”Så følger hovedet med”

- Jeg har ikke haft tid til andre former for motion i perioden, så de resultater, der kan læses på vægten indtil nu, har jeg opnået ved i gennemsnit to gange træning om ugen under ledelse af Lisette. Samtidig har jeg hele tiden haft lidt mere fokus på, hvad jeg putter i munden, og i de første to måneder rørte jeg overhovedet ikke alkohol. Det er dog ikke sådan, at jeg lever asketisk og er holdt op med ”at leve”. Jeg har igen tillagt mig nogle nye og sundere vaner, og jeg vil endnu længere ned i vægt. Hvis kroppen er nogenlunde skarp og trimmet, så er der en god chance for, at hovedet følger med og også kan fungere optimalt i en travl hverdag, understreger Peter.

Brugere af ROFIs fitnesscenter kan skrive under på, at der i den grad er både tempo, sved og temperament på, når Peter træner med Lisette som indpisker.

- Lisette har en fantastisk evne til at gøre træningen sjov og nærværende og afkode, hvordan hun kan motivere og presse mig mest muligt. Det er fantastisk. Samtidig har vi det sjovt og kan grine sammen. Det er personlig træning med en tyk streg under personlig. Og jo jeg kan godt li’ at få sved på panden og give den fuldt skrald under træningen. Jeg betaler jo også for det og vil gerne have fuld valuta for pengene, siger Peter Sand med et smil. Og tilføjer:

- Indtil videre fortsætter jeg med min personlige træner. Men på et tidspunkt skulle jeg gerne ”blive så voksen”, at jeg kan blive mere selvhjulpen.

Gennem årene har han som idéskaber og projektleder haft mange forskellige topjobs, der – som han udtrykker det – ”ligger i krydsfeltet imellem at udvikle nye former for oplevelser og turisme”. F. eks. har Peter været administrerende direktør for Danmarks største spillested ”Vega” i København, indsamlingschef for Muskelsvindfonden (bl.a. overordnet ansvarlig for Grøn Koncert) og direktør for Kattegatcentret i Grenaa, hvor han i dag er bestyrelsesformand. Og nu drejer det sig så om at få den idé, som han var med til at fostre for 9 år siden, ført helt til dørs og ud i livet i form af den videnbaserede oplevelsesarena Naturkraft ved Ringkøbing.

Passer til klimadagsordenen

- Vi skal huske, at vi alle er en del af naturen, og derfor skal passe på den. Om vi kalder det bæredygtighed, cirkulær tænkning eller realiseringen af FN’s Verdensmål er ikke afgørende. Det er hovedessensen i Naturkraft. Verdensmål bliver til hverdagsmål. Vi er i gang med at realisere et projekt, der passer som hånd i handske med den klimadagsorden, der efterhånden fylder rigtig meget internationalt og i danskernes bevidsthed. Da ideen om Naturkraft blev sat i søen, forventede vi, at det i den grad ville være med til at sætte Ringkøbing-egnen på det europæiske landkort, men at oplevelsesarenaen passer så godt ind i tiden, som det er tilfældet – det havde vi ikke forestillet os. At Lalandia kommer til Søndervig er i denne sammenhæng bestemt også med til at styrke de gode perspektiver for fremtiden, understreger Peter Sand.

Han har fast bopæl i Femmøller Strand på Djursland sammen med hustruen, Kate, der arbejder i ledelsessekretariatet i Syddjurs Kommune. Af hensyn til transportafstanden mellem Vestjylland og Østjylland og lange arbejdsdage for Naturkraft har han dog også mulighed for at trække på familiens sommerhus ved Vestkysten.

  Peter Sand og personlig træner Lisette Andersen i gang med det intensive træningsforløb i ROFIs fitnesscenter. 
Der er i den grad tempo på, når Peter Sand træner i ROFI-Centret.  

 

Læs mere på www.naturkraft.dk om Naturkraft og her om muligheden for at få tilknyttet en personlig træner i fitnesscentret.

Under titlen ”Månedens Profil” sætter vi hver måned fokus på en person, der har sin faste gang i foreningen ROFI og/eller ROFI-Centret eller i Ringkøbing Svømmehal, der drives af ROFI. Som ”Månedens Profil” i juni 2019 har vi valgt Peter Sand, der er administrerende direktør i den kommende oplevelsesarena Naturkraft ved Ringkøbing, og går til fitness med personlig træner i ROFI-Centret.