Månedens Profil August: Lene Rasmussen


Yoga er Lenes oase

- I en hverdag, der måske kan være fortravlet og stresset, har vi alle brug for en ”oase”, hvor vi kan fordybe os, trives og få ny energi. Det er sådan set ligegyldigt, hvad det er. For nogle kan det f.eks. være golf. Min oase er yoga, siger 57-årige Lene Bukart Rasmussen.

Yoga fylder en stor del af Lenes hverdag. Ved siden af jobbet som gymnasielærer i primært afsætning og markedsføring på Ringkøbing Handelsgymnasium er hun også underviser i yoga på hold i bl.a. ROFIs Fitnesscenter, men hun har også ugentlige hold i Skjern og i LOF i Ringkøbing.

En trofast følgesvend

Lenes engagement i yoga er langt fra af nyere dato. Faktisk har den på en eller anden måde fulgt hende hele livet.

- Bevægelse har altid været en del af mit liv. Faktisk i så høj grad, at jeg som barn fik øgenavnet ”Hopskade”, fordi jeg aldrig bare kunne sidde stille. Lige siden min tidligste ungdom har jeg været meget søgende omkring sammenhængen mellem krop og sind. I yogaen finder jeg først og fremmest forankring. Yoga har været min trofaste følgesvend igennem livets op- og nedture, fordi jeg her har kunnet finde indre ro, styrke og stabilitet, understreger Lene.

Sin første uddannelse som yogalærer tog hun i 1996, og hun har undervist med større eller mindre intensitet lige siden. Lene blev sidste år internationalt certificeret Patanjali yogalærer fra Patanjali Yoga Switzerland. Hun har taget den toårige uddannelse ved Hanne Juelsgaard Sørensen på Ananda Yogaskolen i Silkeborg.

- Der er rigtig mange former for yoga. Patanjali Yoga er en meget aktiv yogaform, hvor der lægges vægt på, at stillingerne udføres anatomisk korrekt. Derfor inddrages forskelligt yogaudstyr til at understøtte kroppen, hvor det er nødvendigt, og alle kursister kan således få det optimale ud af deres træning. Med yogaen opøver man naturligvis smidighed, men man opbygger også øget styrke og udholdenhed. Jeg vægter stilhed og fordybelse højt, da mine kursister herigennem får mulighed for at arbejde med at stilne sindet, holde fokus og opøve øget koncentrationsevne. Denne form for yoga er godt for mig. Jeg skal ned i min krop for at få hjernen til at slappe af, siger Lene.

Hun stammer fra Kolding-egnen og uddannede sig til cand. mag på Århus Universitet med fransk som hovedfag og økonomi som bifag. Herefter flyttede hun til Ringkøbing, hvor hun i de seneste 26 år har undervist på Ringkøbing Handelsgymnasium. Her arbejder hun nu i 80 pct. af en fuldtidsstilling, så hun har mulighed for også at få plads til undervisningen i yoga.

Balance i hverdagen

- Jeg er meget taknemlig for, at min arbejdsplads har givet mig disse ansættelsesvilkår, så jeg også kan holde fokus på yoga. Kombinationen giver mig en fantastisk balance i hverdagen. Selv om jeg bestemt ikke har planer om at kvitte mit job på handelsgymnasiet, så kan man jo godt kalde det en form for senior-strategi, at jeg kan kombinere det med undervisningen i yogaen, så jeg kan få fodfæste i den, inden jeg bliver pensionist, siger Lene med et smil.

Yoga i dens mange forskellige former er en trend over hele landet i disse år. Den dyrkes fortsat mest af kvinder, men efterhånden er der kommet flere og flere mænd til.

- Jo, det er helt klart blevet meget populært at gå til yoga. Det hænger vel sammen med hele bølgen om mindfulness og meditation samt søgen efter indre ro og balance. Der er ingen tvivl om, at det skyldes den stressede og effektive hverdag, som mange har både på deres arbejde og i deres fritid. Ind imellem er der altså behov for ro, stilhed og fordybelse, og da er yoga genial, understreger Lene, der en gang om ugen selv træner i yoga i Silkeborg for at holde sig på toppen i undervisningen af sine mange hold. (Du kan få mere information om Lenes yogahold på lbr.yoga@outlook.dk eller på Facebook: LBR-Yoga samt ved henvendelse til ROFI Fitness)

Hun bor på Baneledet i Ringkøbing sammen med sin mand, Jens Davidsen, der arbejder som IT-konsulent på UCH i Holstebro. Lene har to børn – Sannah på 22 år og Mathias på 20 år.

 

  Yoga er Lenes trofaste følgesvend. (Foto: Jens Davidsen)

 

Under titlen ”Månedens Profil” sætter vi hver måned fokus på en person, der har sin faste gang i foreningen ROFI og/eller ROFI-Centret eller i Ringkøbing Svømmehal, der drives af ROFI. Som ”Månedens Profil” i august 2019 var vi valgt Lene Bukart Rasmussen, der er instruktør i yoga i bl.a. ROFI Fitness.