”Hyggefjer” til hyggefjer i ROFI


Otte herre doublepar i badminton hyggede sig og fik god motion ved Firmaidræt Open i ROFI-Centret

Fem gæve og voksne gutter fra Sdr. Omme, Billund og Skovlund mødes i vintersæsonen en gang om ugen for at spille badminton – for motionens, men ikke mindst for hyggens skyld. Det har de gjort i en del år, men det var første gang, at de deltog sammen i en turnering, da de lørdag den 3. juni var til Firmaidræt Open i ROFI-Centret i Ringkøbing med ROFI og Dansk Firmaidræt som arrangører.

Stævnet i ROFI-Centret var en turnering udelukkende for doublespillere. Otte doubler fra forskellige steder i Jylland havde tilmeldt sig – blandt dem altså de ovennævnte fem gutter (to hold og en afløser), der deltog under navnet ”Hyggefjer”. Et navn, der var velvalgt, for det var netop hyggebadminton, samspil og samvær, der var formålet med stævnet i ROFI-Centret.

Det var åbent for alle – og altså ikke kun dem, der dyrker deres sport i firmaidrættens regi.

God afslutning på sæsonen

- Vi mødes på skift i Sdr. Omme, Billund og Skovlund en gang om ugen i vintersæsonen for at spille badminton og hygge os med hinanden. Vi deltager ikke i turneringer, men på Facebook så vi et opslag om stævnet her i Ringkøbing. Vi blev enige om, at det ville være en god afslutning på sæsonen at møde andre, der også spiller hyggebadminton, og bagefter holder vi en god afslutningsfest i Sdr. Omme. Resten af sommeren går vi over til padel tennis på den nye udendørsbane i Skovlund, fortalte spillerne i ”Hyggefjer”, før de gik på banen til kampene lørdag formiddag. De fem kender hinanden på kryds tværs – enten som soldaterkammerater, svogre, naboer eller arbejdskolleger.

I en årrække har Dansk Firmaidræt hvert år arrangeret Firmaidræt Open, hvor deltagere i ca. 15 forskellige idrætsgrene er samlet en weekend i én værts by. I juni 2017 var ROFI vært for ca. 1.000 deltagere i Ringkøbing. Nu er konceptet for Firmaidræt Open ændret lidt, så der hvert andet år arrangeres stævner i enkelte sportsgrene i forskellige byer. Det var i den sammenhæng, at ROFI var vært for badminton den 3. juni.

Deltagerne var
meget tilfredse

Thomas S. Andersen, der er næstformand i ROFIs bestyrelse og med i Dansk Firmaidræts firmaidrætsudvalg var tovholder på stævnet i ROFI-Centret.

- Vi kunne naturligvis godt have ønsket os lidt flere deltagere end de otte herredoublepar. Men de enkelte par fik det samme antal kampe, som hvis der havde været 50 deltagere. De var inddelt i to puljer, hvor alle hold spillede alle mod alle. Efterfølgende mødtes de to puljevindere om den samlede førsteplads og andenplads, og nummer to i puljerne mødtes i en kamp om tredjepladsen. Deltagerne kunne på forhånd tilmelde sig som ”øvede” eller ”lidt øvede”. For at tilgodese alle var der også en præmie til de bedste af de ”lidt øvede”, fortæller Thomas S. Andersen.

Stævnet blev afviklet i løbet af tre timer, og ifølge Thomas Andersen var deltagerne meget tilfredse med afviklingen og hele forløbet.

- Fra flere af deltagerne blev lignende små stævner efterspurgt, så man en gang imellem har mulighed for at komme ud og møde andre end dem, man spiller hygge badminton med til daglig. Så måske skulle vi i ROFI med jævne mellemrum arrangere stævner af den art i eget regi. Det er en idé, vi nu vil overveje, siger Thomas Andersen.

Alene navnene på de hold, der havde tilmeldt sig stævnet i ROFI-Centret den 3. juni vidner om, at det var ren hygge, selv om det naturligvis også drejede sig om at vinde. Ud over ”Hyggefjer” var der bl.a. navne som ”Boldmaskine”, ”Du har den” og ”De uforudsigelige”.

I år har Dansk Firmaidræt som nævnt arrangeret stævner lokalt i mange forskellige byer rundt i Danmark, bl.a. badmintonstævnet i ROFI. I 2024 afvikles alle aktiviteter i et weekendstævne i én by. Det bliver i Roskilde. I 2025 bliver der igen holdt stævner lokalt, og da vil ROFI helt sikkert byde ind som vært for en aktivitet. Og i 2026 samles alle aktiviteter i Firmaidræt Open i Frederikshavn, hvor der samtidig holdes VM i firmaidræt.

 

  De fem deltagere fra ”Hyggefjer”, før stævnet gik i gang. Fra venstre: Carsten Sørensen, Skovlund, Karsten Kristensen, Skovlund, Thomas Bass, Billund. Henrik Kaul, Sdr. Omme, og Kim Uglebjerg, Skovlund. 
Alle deltagere i stævnet samlet, før kampene gik i gang.  
  Kampene blev spillet i Green Arena (hal 1) i ROFI-Centret, hvor der i øvrigt lige er investeret i nye ovenlysvinduer.
Thomas S. Andersen, der er næstformand i ROFIs bestyrelse og medlem af Dansk Firmaidræts firmaidrætsudvalg, var tovholder på stævnet i ROFI-Centret.  
  Fra venstre: Holdet ”Boldmaskine” (Kasper Barsted Christensen og Johnny Andersen), der vandt rækken for ”øvede”, med holdet ”Du har den” (Ulrik Winther og Daniel Ravn Nielsen) på andenpladsen. 
Fra venstre: Holdet ”Hyggefjer HT” (Thomas Bass og Henrik Kaul), der vandt rækken for ”let øvede” foran ”De uforudsigelige” (Henrik Fogt Jeppesen og Claus Sandager Vanggaard).