Håndboldskole i Green Sports Arena


Freja og Karla på vej med
en lille drøm om ligaen

10-årige Freja Plougsgaard og 9-årige Karla Birk Christensen elsker at spille håndbold i Rindum SU og drømmer lidt om engang at komme på Ringkøbing Håndbolds ligahold.

  De første spæde skridt på den vej fik yderligere næring, da de to veninder brugte nogle af de sidste dage i skoleferien til at være på tre dages håndboldskole i ROFI-Centrets Green Sport Arena. Ca. 45 børn i håndboldalderen U10 til U12 deltog i håndboldskolen den 8.-10. august, hvor de med cheftræner Mads Brandt i spidsen havde ligaspillere fra Ringkøbing Håndbold som trænere.

  - Det er sjovt og hyggeligt at være med på håndboldskolen, hvor vi møder andre, der er glade for at spille håndbold, og lærer nye at kende. Vi træner meget og lærer flere nye tricks af spillere på ligaholdet, som vi ser meget op til. Jo, vi vil da gerne kunne nå så langt, at vi engang kan spille på førsteholdet i ligaen. Det ville være stort, sagde Freja og Karla til ROFI-Nyt, der var på besøg i håndboldskolen den 9. august.

Rollemodeller for børnene

De spillere, der allerede er på ligaholdet og stillede sig til rådighed som trænere i årets håndboldskole, nød samværet med de mange unge håndboldspillere.

  - Først og fremmest skal børnene have det sjovt og sammen opleve glæden ved at spille håndbold. Undervejs lærer vi dem nogle finurligheder og tricks, der kan være med til at udvikle deres håndboldspil. Værdien for os som trænere for børnene er bl.a., at vi på den måde kan være med til at styrke fællesskabet i klubben på tværs af alder. Vi er også helt bevidste om, at vi kan være rollemodeller for børnene, så de motiveres til at drive det videre med deres håndboldspil, understregede Natasja Clausen, Sille Thomsen, Jane Mejlvang, Nanna Hinnerfeldt, Simone Rasmussen og Jenny Carlson over for ROFI-Nyt.

  Arrangør af håndboldskolen, der er en årligt tilbagevendende begivenhed i ROFI-Centret, var Rindum SU og DGI Vestjylland.

Glade deltagere i håndboldskolen i Green Sports Arena.   Glade deltagere i håndboldskolen i Green Sports Arena.
Cheftræner i Ringkøbing Håndbold, Mads Brandt, og spillere fra ligaholdet var trænere for de mange deltagere i håndboldskolen. Ligaspillerne er fra venstre: Natasja Clausen, Sille Thomsen, Jane Mejlvang, Nanna Hinnerfeldt, Simone Rasmussen og Jenny Carlson.  
Freja Plougsgaard (tv) og Karla Birk Christensen.   Freja Plougsgaard (tv) og Karla Birk Christensen var glade for at være på håndboldskole og blive trænet af spillere fra Ringkøbing Håndbolds ligahold.