Gældsstyrelsen bruger ROFI til teambuilding


24 ansatte i en afdeling i Gældsstyrelsen i Ringkøbing var til en times skydning i ROFI-Centrets skydekælder for at styrke holdånden og sammenholdet

Hvad har skydning med riffel til en skive på 15 meters afstand med arbejdet i en afdeling i Gældsstyrelsen på Ribovej i Ringkøbing at gøre? Ingenting – for medarbejderne i styrelsen bruger dialog og naturligvis ikke skydevåben i deres service over for og hjælp til skatteborgerne.

Onsdag den 22. november fra kl. 14 til kl. 15 var der alligevel en tæt sammenhæng mellem 24 medarbejdere i Gældsstyrelsen og riffelskydning. Da skød de med riffel i ROFI-Centrets skydekælder under kyndig vejledning af frivillige i ROFIs skydeudvalg. Skydningen denne dag var et led i en teambuilding dag for medarbejderne i den afdeling i Gældsstyrelsen, som til daglig har med ”pengestrømme” at gøre. Det vil f.eks. sige indbetalinger og udbetalinger af skattekroner.

- Èn dag om året river vi en dag ud af arbejdskalenderen og bruger hele dagen på teambuilding med forskellige indslag. De har det til fælles, at de – også på en sjov måde – bl. a. skal være med til at styrke sammenholdet, samarbejdet og det sociale fællesskab i vores afdeling, fortæller konsulent i Gældsstyrelsen, Anine Ross, der var en af de 24, der var til skydning i ROFI denne onsdag eftermiddag.

Hvorfor skydning?

Når netop skydning i ROFI blev valgt som et af indslagene i teambuilding dagen, var der ifølge Anine Ross følgende forklaringer:

- Skydning er en aktivitet, som ikke ret mange af os har prøvet før, så det var et lidt anderledes indslag. Lidt sund konkurrence om, hvem der er bedst til at ramme skiven, skader jo heller ikke. Og så ligger ROFI-Centret ret tæt på vores arbejdsplads på Ribovej, så vi ikke skulle bruge tid på transport. Det har været sjovt, og vi har hygget os undervejs, fortalte Anine, efter at hun havde affyret sin ”kvote” på 20 skud.

Anine, der bor i Vedersø, stammer fra Sydafrika, har boet 12 år i Danmark og har arbejdet i Gældsstyrelsen i 5 år. Gældsstyrelsen på Ribovej i Ringkøbing har i alt ca. 280 ansatte.

Flere og flere henvender sig

Besøget af medarbejderne fra Gældsstyrelsen er ifølge formanden for ROFIs skydeudvalg, Jan Thorsted, langt fra et enkeltstående eksempel på besøg i skydekælderen.

- Flere og flere firmaer, foreninger, institutioner og grupper af mennesker i forskellige sammenhænge henvender sig til os med ønsker om at prøve skydning som en aktivitet i et godt og sjovt socialt samvær. Vi har aldrig haft så mange henvendelser af den art som i år. Jeg har ikke en entydig forklaring på den udvikling, men en af årsagerne kan måske være, at vi efter en stor vandskade har fået renoveret skydekælderen, så vi har faciliteter helt i top, både på vores 12 baner og i vores lokaler generelt. Det er rygtedes rundt omkring, og det er vi rigtig glade for. Vi er en flok pensionister i ROFIs skydeudvalg, som har både tid og lyst til at stå til rådighed for arrangementer af forskellig art, uanset om det skal foregå i aften- eller i dagtimerne, siger Jan Thorsted.

Det er i øvrigt også mange år siden, at ROFIs skydeudvalg har haft så mange voksenmedlemmer til ugentlig skydning som netop nu.  

- Vi er for øjeblikket 35 medlemmer i voksenafdelingen – heraf 22 pistolskytter og 13 riffelskytter. I forhold til tidligere er det også en ny trend, at SÅ mange ønsker at skyde med pistol. Hvad angår medlemmer, så kniber det til gengæld med børne- og juniorskytter. Her er der ikke ret mange medlemmer, men vi håber, at der efterhånden kommer flere til, siger Jan Thorsted.

 

  Frivillige i ROFIs skydeudvalg vejledte medarbejderne i Gældsstyrelsen under skydningen. 
Anine skød 181 points ud af 200 mulige. Det er ret flot. Her præsenterer hun en af skiverne med gode skud.  
  Anine lægger an til skydning. Der er 15 meter fra standpladsen til skiven.
Og så var der kage. Et af indslagene i teambuilding dagen var at pynte kager, formentlig inspireret af ”den store bagedyst”. Kagerne blev spist i ROFIs skydekælder.  
  Formanden for ROFIs skydeudvalg, Jan Thorsted, klar til at modtage og instruere gæsterne fra Gældsstyrelsen.