Det skal ikke være en sur pligt


- Find frem til, hvad du godt kan li’, og hvad der passer bedst ind i din hverdag. Husk på, at hvis du gerne vil smide nogle kilo, så betyder kosten 80 pct. og fysisk aktivitet 20 pct. Og kombinationen mellem ændrede kostvaner og mere motion giver endnu større effekt. Hvis du ikke ændrer på noget, så er der ingenting, der ændrer sig.

Sådan lyder nogle af de gode råd fra lederen af ROFIs Fitnesscenter, Ulla Birkmose, til bl.a. dem, der her ved nytårsskiftet har sat sig som mål, at nu skal vægten ned, konditionen op, og fedt skal erstattes af muskler.

Ændring i livsstil

- Naturligvis skal man tage sig selv lidt i nakken, hvis man ønsker at tabe sig og blive mere fysisk aktiv, men det skal altså helst ikke være en sur pligt. Motion skal være sjovt. Det er vigtigt, at man kan se sig selv i den form for motion og ændrede kostvaner, man vælger. Så der bliver tale om en ændring af livsstilen, der kan holde i årevis, og ikke kun en ”kur”, der strækker sig frem til marts, når nytårsforsættet er kommet godt på afstand. Og jo, jeg ved godt, at det er lettere sagt end gjort, men det er da et forsøg værd, understreger Ulla Birkmose.

Netop for at tilgodese mange forskellige ønsker og behov har ROFI Fitness en lang række forskellige tilbud om motion for folk i alle aldre, for både kvinder og mænd og på forskellige tidspunkter af døgnet - både på hold og for dem, der foretrækker at holde sig fysisk aktiv på egen hånd.

Body Burn. CrossGym. DanceFit. FormiddagsFit. Full-body-attack. Men Out of Shape. Spin og Cirkel. Step, styrke og dans.TRX. Zumba Fitness. Det er nogle af titlerne på de mange hold, som ROFI Fitness tilbyder med i alt 17 forskellige instruktører.

- Vi forsøger at favne bredt og hele tiden sætte nye ting i gang, så vores faste brugere og nye brugere har lyst til at fortsætte med at dyrke motion og oplever glæden ved, at der også på den front sker en god udvikling, som giver velvære i dagligdagen. Vi bruger især ROFIs hjemmeside og Facebook til hurtigt at formidle, når vi har nye tilbud og nyttige tips til kost og motion, siger Ulla Birkmose.

Personlig træning

I marts 2019 ansatte ROFI Lisette Andersen som personlig træner i fitnesscentret. Det betyder, at brugerne af fitness kan få tilknyttet Lisette som personlig træner i et forløb, hvor træning, teknik og kost i en sammenhæng tilpasses den enkeltes behov.

- Det har været en kæmpesucces. Lisette har været fuldt booket som personlig træner fra dag 1. Lisette arrangerer bl.a. også såkaldte bootcamps for kvinder, hvor deltagerne i et 12-ugers intensivt træningsforløb på hold bl.a. har fokus på styrketræning af hele kroppen, kondition og kost og opbygger nye, gode træningsrutiner. Den næste 12 ugers bootcamp starter i uge 6, fortæller Ulla Birkmose.

Læs mere her om de mange aktiviteter og tilbud i ROFI Fitness.

 

  Tilbuddene i ROFI Fitness favner bredt, både på hold og individuelt. På billedet ses lederen af ROFI Fitness, Ulla Birkmose (tv), og personlig træner Lisette Andersen. (Foto: Henrik Olesen).