Derfor er væggene malet blå i ROFI Fitness’ Bike lokale


19 Body Bikes og vægge signalerer sammen bæredygtighed og miljøbevidsthed

Da ROFIs fitnesscenter sidste år blev gennemgribende renoveret med bl.a. nyt gulv og nye maskiner, skete der også en meget synlig ændring på væggene i fitnesscentrets Bike lokale. De blev malet blå, og den ene endevæg er nu prydet med en stor illustration, der viser en sund og flot havbund med friske planter, koralrev og svømmende fisk.

Men hvorfor blå vægge og en havbunds-illustration i Bike lokalet, når de øvrige vægge i fitnesscentret er traditionelt hvide og med illustrationer, der signalerer træning og motion? Det har lederen af fitnesscentret, Ulla Birkmose, en bæredygtig forklaring på:

- I 2019 fik vi 19 nye Body Bike Smart+ Ocean IX. Skjoldet på dem, er lavet af genbrugsplast og gamle fiskenet, der er samlet op fra havet. I starten var det nok lidt af en joke, men efterhånden blev vi vildt tændte på, at væggene i Bike lokalet naturligvis skulle være blå, og at der skulle være et undervandsbillede på endevæggen. Ud over at det skaber en naturlig sammenhæng med det materiale, som vores Body bikes er lavet af, signalerer vi på den måde, at vi tænker bæredygtighed og miljøbevidsthed ind i den måde, vi driver ROFI-Centret på, siger Ulla Birkmose. Og tilføjer, at det giver en yderligere dimension i den sammenhæng, at gulvet i Bike lokalet er sandfarvet.

Ikke kun ”signalværdi”

Men der er ikke kun tale om ”signalværdi” om bæredygtighed og hensyn til miljø og energi i Bike lokalet:

- Alle Body bikes er lavet sådan, at brugerne kan oplade deres mobiltelefoner via de kræfter, de bruger, når de træder i pedalerne under en Bike time. Det er deres egne mobiltelefoner, de bruger som displays til de apps, der hører med til øvelserne undervejs i træningen. Så det er på flere måder energibevidst – ud over, at brugerne naturligvis også selv får en masse energi ud af at træne jævnligt i Bike timerne, siger Ulla Birkmose.

Det er naturligvis også en helt afgørende forudsætning, hvad brugerne mener om de rammer, de er i, når de træner Bike.

- Vi har kun hørt meget positive reaktioner fra brugerne. Den mørkeblå farve på væggene og havbunden på endevæggen giver dejlige, rolige omgivelser i forhold til lyset i lokalet, siger Ulla Birkmose.

Stor efterspørgsel

I øvrigt har der specielt siden nytår været meget stor efterspørgsel på at træne Bike i ROFIs fitnesscenter.

- Vi har i år løbende sat flere hold i gang for at imødegå ventelister. Nu har vi to hold i gang næsten hver dag ugen rundt, og vi har seks instruktører til at stå for træningen. Men også generelt i hele fitnesscentret oplever vi en markant stigning i antallet af bookinger, både til hold og individuel træning, understreger Ulla Birkmose.

 

  Der er en tæt sammenhæng mellem 19 bikes i Bike lokalet og farver og illustrationer på væggene. 
– Det signalerer bæredygtighed og miljøbevidsthed. Det vil vi også gerne være kendte for blandt vores mange brugere, siger lederen af ROFIs fitnesscenter, Ulla Birkmose, om væggene i Bike lokalet.  
  Skjoldet på de 19 bikes med navnet ”Body Bike Smart+ Ocean IX” er lavet af genbrugsplast og gamle fiskenet, der er samlet op fra havet.