De sidste stik er stukket i ROFI-Centret


I syv måneder har hal 2 og annekset i ROFI-Centret været indrettet til vaccinationscenter. Hverdagen er nu vendt tilbage og foreninger igen rykket ind med træningstimer i hallen

Nu betegner myndighederne ikke længere corona som en samfundskritisk sygdom. Lokalt har det bl.a. den konsekvens, at de sidste vaccinationer mod Covid 19 blev taget i ROFI-Centrets hal 2 fredag den 10. september.

I syv måneder siden midten af februar har ROFI-Centret været Region Midtjyllands vaccinationssted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Nu er så mange af borgerne i kommunen vaccineret, at der ikke længere er behov for den store lokalemæssige kapacitet, der er til rådighed i ROFI-centret. I stedet er regionens vaccinationssted her i kommunen flyttet til Ringkøbing Sundhedshus på adressen Nørreport 18 i Ringkøbing.

- Mandag morgen den 13. september blev det sidste af det inventar, der udgjorde rammerne for vaccinationscentret, flyttet, og mandag eftermiddag kunne vi igen bruge hal 2 til idrætsaktiviteter. Det er et synligt tegn på, at en normal hverdag er vendt tilbage efter en lang og træls periode med corona og dens mange konsekvenser, siger leder af ROFI-Centret, Per Lange Andersen.

Skindet på næsen økonomisk

Mange tusinde borgere i Ringkøbing-Skjern Kommune er blevet vaccineret i ROFI-Centret i de seneste syv måneder.

- De ansvarlige for regionens vaccinationscenter har over for os givet udtryk for, at de har været meget tilfredse med samarbejdet og de rammer og faciliteter i ROFI-Centret, som har givet kapacitet til at kunne klare op til 1.500 vaccinationer om dagen. Vi har også været glade for, at regionen har kunnet bruge vores lokaler. Hele centret var jo tvangslukket for alle aktiviteter i en lang periode. Det siger sig selv, at det har tæret hårdt på vores økonomi, men udlejningen af hal 2 og annekset til vaccinationscenter har betydet, at vi økonomisk har kunnet holde skindet på næsen. Nu er vi glade for, at foreningerne igen kan fylde hal 2 med idræt og motion i forskellige afskygninger. Det er jo det, vi som center især er sat i verden for, siger Per Lange Andersen.

Det Covid 19 testcenter, som Region Midtjylland har indrettet i en pavillon på parkeringspladsen ved ROFI-Centret, fortsætter indtil videre.

 

  Siden midten af februar 2021 har hal 2 i ROFI-Centret været Region Midtjyllands vaccinationssted i Ringkøbing-Skjern Kommune. 
Alice Hedegaard, der bor på Vasevej i Rindum, er pensioneret sygeplejerske, men hun meldte sig frivilligt til at vaccinere i ROFI-Centret. Her ses hun foran centret, før vaccinationerne startede i midten af februar 2021.  
  Vaccinationerne er nu flyttet fra ROFI-Centret til Ringkøbing Sundhedshus på adressen Nørreport 18 i Ringkøbing.