Bordtennis veteraner fra hele landet i ROFI-Centret


Rindum SU var i weekenden 26.-27. marts vært for Bordtennis Danmarks danmarksmesterskaber for veteraner med 180 deltagere

Rindum SUs bordtennisafdeling har flere gange været arrangør af stævner af forskellige størrelser med ROFI-Centret som ramme. Men det største af dem alle var i weekenden den 26.-27 marts 2022. Da var Rindum SU vært for Bordtennis Danmarks danmarksmesterskaber for veteraner, der samlede ca. 180 spillere fra hele Danmark.

32 borde i ROFI-Centrets to haller lagde bane og plads til de mange kampe, hvor sidste runde af den landsdækkende holdturnering blev afviklet lørdag, mens der søndag blev spillet om individuelle medaljer i single-, double- og mixed rækkerne.

- Vi lagde billet ind hos Bordtennis Danmark med et håb om, at vi måske kunne få et DM for veteraner til Ringkøbing og ROFI-Centret i 2023. Forbundet vil gerne brede sine stævner ud til klubber i hele landet. På grund af coronaen har man haft svært ved tidsnok at kunne booke halplads til så stort et stævne her i 2022. Derfor fik vi stævnet allerede i år. Repræsentanterne for Bordtennis Danmark var begejstrede for og overraskede over, at vi i Ringkøbing med to store haller og vandrerhjem under ét tag i ROFI-Centret havde så fine faciliteter at byde på. Vi er ret stolte over, at vi, efter at coronaen er på tilbagetog, kunne stå som vært for det første store bordtennisstævne i 2 år, siger formanden for Rindum SUs bordtennisafdeling, Bjarne Piil.

Peter og Rico fra Aarhus

To af de mange deltagere var 52-årige Peter Mortensen, der er lektor på Aarhus Universitet, og 49-årige Rico Herrmann, der er direktør i et brillefirma i Aarhus. De to træner og spiller til daglig i Danmarks største bordtennisklub, SISU MBK, i Aarhus, der har ca. 300 medlemmer i alle aldre og fortsat er en klub i vækst.

Gennem årene har de to været til mange stævner i alle dele af landet, og de var særdeles tilfredse med både Rindum SUs værtskab og ROFI-Centrets rammer for DM-stævnet, hvor Peter og Rico bl.a. spillede sammen i doublerækken.

- Mange af dem, vi møder i dag som veteraner, har vi spillet imod gennem mange år, siden vi var helt unge. Så ud over, at vi naturligvis stiller op for at vinde, så drejer det sig i høj grad også om samværet og at mindes gamle dage med de mange, vi har mødt rundt omkring i hele landet. Understreger Peter Mortensen og Rico Herrmann, som ROFI-Nyt fik en snak med, lige før de skulle spille semifinale i deres doublerække. De sluttede i øvrigt med at vinde DM-guld i double rækken for spillere i alderen 50+.

Det kommer mange til gode

Det var ikke kun Rindum SU og ROFI-Centret, der fik gevinst i form af bl.a. goodwill og opmærksomhed ud af det store DM-stævne i Ringkøbing. Ud over centrets vandrerhjem bookede deltagerne overnatning på de to hoteller i byen og andre overnatningssteder i området. Så når ildsjæle lægger kræfter i at få store og små arrangementer til området og trækker folk til fra alle dele af landet, kommer det mange til gode. Som man siger: ”Når det regner på præsten, så drypper det på degnen..”!

 

  Der blev i DM-stævnet spillet bordtennis på 32 borde i ROFI-Centrets to haller. Her et overblik over bordene i Green Sports Arena (hal 1). 
Formanden for Rindum SU's bordtennisafdeling, Bjarne Piil, der var tovholder på afdelingens værtskab for det store DM-stævne.  
  Peter Mortensen (tv) og Rico Herrmann fra Danmarks største bordtennisklub, SISU MBK i Århus, før de skulle i gang med deres semifinalekamp i double i ROFI-Centret. De var meget tilfredse med rammerne for DM-stævnet – og sluttede i øvrigt med at vinde DM-guld i deres række.
Selv om spillerne er i veteran-alderen, var der stor intensitet ved de 32 bordtennisborde i ROFI-Centrets to haller.