Over 10.000 km på gå-ben i ”Naturens Rige”


450 har meldt sig som deltagere i ROFI Walkathon lørdag den 8. oktober, hvor de går en maraton eller en halvmaraton på afmærkede ruter på Ringkøbing-egnen

Da ROFI i juni i år meldte ud, at man lørdag den 8. oktober ville arrangere en såkaldt walkathon på afmærkede ruter i den del af ”Naturens Rige”, der folder sig ud på Ringkøbing-egnen, lød det, at et deltagertal på omkring de 300 ville være absolut tilfredsstillende. Det blev meget vildere end det.

Ved tilmeldingsfristens udløb den 30. september havde ikke færre end ca. 450 meldt sig. Heraf vil omkring en tredjedel gå en maraton på de godt 42 km og de øvrige en halvmaraton på 21 km. Det svarer til, at der lørdag den 8. oktober vil blive tilbagelagt i alt over 10.000 km på gå-ben på de afmærkede ruter i den flotte og afvekslende natur på egnen.

- Det er helt overvældende med så mange deltagere, der ikke kun kommer fra lokalområdet, men fra alle dele af landet. Det afspejler en trend for tiden, at rigtig mange gerne vil gå – også langt. De færreste har mod på og fysik til at løbe så lange distancer, men når de kan tilbagelægges i gå tempo, så har mange flere mulighed for at være med, både fysisk og mentalt, understreger ROFIs formand, Ragna Knudsen, og næstformand, Thomas S. Andersen.

Naturen trækker

De nævner en anden god og naturlig grund til, at så mange har tilmeldt sig ROFI Walkathon.

- For folk i alle aldre betyder det mere og mere at komme ud og motionere i naturen. Og store naturoplevelser har vi jo i rigt mål i Ringkøbing-Skjern Kommune. De afmærkede ruter til ROFI Walkathon kommer omkring mange af de helt særlige ”hot spots” i naturen i alle dens afskygninger i og omkring Ringkøbing - f.eks. Ringkøbing K, Bagges Dæmning, Gl. Sogn Kirke, Madpakkehuset ved Vonåen, Naturkraft, Søndervig og mange flere. Vi er helt overbeviste om, at netop naturen på vores egn trækker mange til arrangementet, siger Ragna Knudsen og Thomas S. Andersen.

Mange frivillige hele dagen

ROFI Walkathon kommer til at strække sig over så godt og vel hele dagen. Mellem kl. 7.00 og 8.30 tjekker deltagerne ind i ROFI-Centret og sendes ud på ruterne. Og de sidste deltagere ventes i mål, ligeledes i ROFI-Centret, inden kl. 20.00. Her vil de få serveret en velfortjent omgang varm suppe og overrakt medaljer for indsatsen.

- Vi har mellem 40 og 50 frivillige til at klare de mange opgaver i bl.a. ROFI-Centret, ved ruteafmærkningerne og ved de depoter langs ruten, hvor deltagerne kan få lidt mad, frugt og vand. Det er en stor logistisk opgave at få det hele til at spille sammen, så deltagerne får en god oplevelse undervejs, understreger Thomas S. Andersen og Ragna Knudsen. 

80 pct. er kvinder

Omkring 80 pct. af deltagerne i ROFI Walkathon er kvinder. Hvorfor kvinderne er i så stort overtal, har de to ROFI-folk ikke en entydig forklaring på.

- Men et bud kunne være, at mænd pr. tradition er mere konkurrence orienterede, mens kvinder måske mest går efter at få en helhedsoplevelse. Og konkurrence som sådan – andet end den med sig selv – er der slet ikke lagt op til her. I ROFI vil vi gerne være med til at sætte fokus på nye aktiviteter, som åbner for nye måder at motionere på og henvender sig til en bred målgruppe. Samtidig lægger vi vægt på at dyrke sammenholdet og det sociale samvær. Så i ROFI Walkathon er der ikke præmier til dem, der kommer hurtigst i mål, men der er medaljer til alle, og der trækkes blandt alle deltagere lod om præmier. Forretninger og virksomheder har sponsoreret med ikke færre end ca. 80 lodtrækningspræmier. Vi er meget taknemlige for den store opbakning, vi har mødt fra mange sider, siger Ragna Knudsen og Thomas S. Andersen.

Derfor den 8. oktober

Der er en bestemt grund til, at ROFI har valgt den 8. oktober som dato for Walkathon i Naturens Rige. Forklaringen er, at hele uge 41 inden for Dansk Firmaidræt er ramme om Arbejdspladsernes Motionsuge – en kampagne, hvor der hvert år sættes fokus på motion for kollegaer på arbejdspladserne.

- ROFI Walkathon er for alle, men derudover giver arrangementet jo arbejdspladser og firmaer en oplagt mulighed for at dyrke kollega sammenholdet i en udfordring, der er lidt ud over det sædvanlige. Firmahold er pænt repræsenteret blandt deltagerne i arrangementet. Det firma, der har tilmeldt flest deltagere, får en pokal – naturligvis ”en vandrepokal”. Dermed være også understreget, at vi bestemt regner med at gentage ROFI Walkathon i oktober 2023, siger Ragna Knudsen og Thomas S. Andersen.

 

  Deltagere i ROFI Walkathon kommer bl.a. forbi Naturkraft. 
Alle deltagere i ROFI Walkathon kommer forbi Gl. Sogn Kirke.