9.000 km til fods i Naturens Rige


9.000 km til fods i Naturens Rige

Der er til daglig rigtig mange, der bruger gode stier og veje til friske gåture i og omkring Ringkøbing i Naturens Rige. Lørdag den 7. oktober 2023 vrimlede det ligefrem med vandreglade mennesker i de naturskønne omgivelser. Det er der en god forklaring på. Da afviklede ROFI for andet år i træk ROFI Walkathon, hvor man kan vælge imellem at gå en hel maraton på de 42 km eller en halv maraton på de 21 km.

  375 i mange aldre tilmeldte sig i år ROFI Walkathon – 100 på den hele maraton og 275 på den halve. Tager man højde for, at enkelte ikke mødte op, selv om de havde tilmeldt sig, så blev der i løbet af denne lørdag vandret i alt ca. 9.000 km på de afmærkede ruter.

  Der var start og mål i ROFI-Centret. Herfra gik halv maraton ruten, der startede kl. 8.00, til naturbydelen Ringkøbing K., langs fjorden til Ringkøbing, op gennem Øster Strandgade, ned gennem Vester Strandgade, langs havnen og på fjordstien til Gl. Sogn Kirke, derfra til Madpakkehuset ved Vonå Engbro i Hee, forbi Naturkraft og tilbage til ROFI-Centret. Helmaraton ruten, der startede kl. 10.00, fulgte samme spor, men med en ekstra sløjfe over Bagges Dæmning til Søndervig og tilbage til Ringkøbing.

  Her kan du møde dem, vi time for time i løbet af dagen mødte på vores og deres ruter i ROFI Walkathon – fra start i ROFI-Centret til mål i centret:

 

  Tim Løbeklub havde mange deltagere med i ROFI Walkathon. Blandt dem Bjørn Smedegård og Betina Hansen, der her har fået uddelt startnumre til helmaraton ruten. 
Første maraton for Alice. Alice Hedegaard, der bor på Vasevej i Ringkøbing, dyrker i den grad meget motion i det daglige. Hun går i Dansk Vandrelaug og ROFI Gangsport. Sammen med husbond, Arne, går hun tre morgener om ugen til fitness i ROFI-Centret. Hun går til svømning og er i øvrigt også vinterbader. Ved ROFI Walkathon gik hun for første gang en helmaraton. De 42 km gennemførte hun på ca. 10 timer. Der var pauser undervejs, men når der var gang i benene, blev ruten tilbagelagt med et gennemsnit på 5,5 km i timen.  
  Kaj Birkmose, der er indehaver af KSB Broderi på Kærbyvej i Rindum, løber meget, bl.a. to-tre gange om ugen i ROFI Løbeklub. Gennem årene har han løbet godt en halv snes halvmaraton, men sidste år og også i år gik han en helmaraton i ROFI Walkathon. – Jeg startede med at løbe, da jeg var 50. Nu er jeg 60, og det går meget godt, siger Kaj, der her er klar til start ved ROFI-Centret og ud på ruten på de 42 km.
Billedtekst.   Babyer og mødre i det varme vand
Mette Lange Andersen er instruktør i babysvømningen i Ringkøbing Svømmehal.   Billedtekst. 
Billedtekst.   Babyer og mødre i det varme vand
Mødre og babyer ved bassinkanten   Billedtekst.
Billedtekst.   Babyer og mødre i det varme vand
Mette Lange Andersen er instruktør i babysvømningen i Ringkøbing Svømmehal.   Billedtekst. 
Billedtekst.   Babyer og mødre i det varme vand