De gik 12.500 km i Naturens Rige


De gik 12.500 km i Naturens Rige

Godt 450 fra hele landet tilmeldte sig ROFI Walkathon 2022, der blev afviklet lørdag den 8. oktober. Omkring to tredjedele af deltagerne gik den halve maraton på de godt 20 km. Resten tog den lange distance på godt 40 km. Det svarer til, at der alt i alt blev tilbagelagt ca. 12.500 km på de afmærkede stier og veje i Naturens Rige.

Vi tog en kort snak med nogle af deltagerne på deres vej rundt i det naturskønne område:

 

  På Fjordstien. Gitte Kollerup fra Skjern og Ivan Bjerrum fra Vinderup gik en halv maraton sammen. – Vi deltager for at få en god udfordring og for at opleve den smukke natur omkring Ringkøbing. Det er i den grad en flot tur, fortalte Gitte og Ivan, der her ses på Fjordstien ved Ringkøbing Svømmehal. 
På Bagges Dæmning. Poul Erik Lauritsen, der arbejder som projektleder i Aalborg, går ekstremt meget - i gennemsnit 15-16 km om dagen. Året rundt deltager han i mange lange vandre arrangementer. F. eks. har han lige været på den legendariske Camino i Portugal-Spanien, og han gik naturligvis den hele maraton ved ROFI Walkathon. – Næste lørdag skal jeg deltage i en 24 timers event i Kjellerup. I løbet af dette døgn regner jeg med at kunne gå mellem 120 og 130 km. I øvrigt: Hvor har I dog en fantastisk natur her. Det er SÅ skønt. Jeg kan godt forstå, at I kalder det Naturens Rige, sagde Poul Erik Lauritsen, som vi mødte på Bagges Dæmning.  
  Ved Gl. Sogn Kirke. Maria Skovgaard, Ringkøbing, og Louise Sørensen, Snejbjerg, gik den halve maraton sammen. De er kusiner. – Vi kan godt li’ at være aktive sammen om og med noget forskelligt, og ROFI Walkathon er et fantastisk godt arrangement. Og så får vi snakket en masse sammen undervejs. Det er kvalitetstid med familien, sagde Maria (til højre på billedet) og Louise. Vi mødte dem, da de nød en sandwich ved Gl. Sogn Kirke.
I Madpakkehuset. Fire gode og aktive veninder fra Tim gik en halv maraton ved ROFI Walkathon. - Vi har en meget aktiv gå- og løbeklub i Tim med en snes medlemmer. Hver onsdag og søndag gå vi sammen en times tid, bl.a. på en god rute i Hoverdal. Det bliver til 6-7 km hver gang. Det er også dejligt at være sammen til dette fine arrangement, sagde de fire piger, da de holdt en lille pause og spiste frugt i Madpakkehuset ved Vonå Engbro. På billedet ses fra venstre Jette Rømer, Tove Snogdal, Jytte Nørgaard og Annette Dal Lei.