Bent er gået fra medicinen - to veninder er gået fra barsel


Bent er gået fra medicinen
- to veninder er gået fra barsel

I de seneste 3 år har 70-årige Bent Jepsen fra Videbæk gået 10 km hver dag. Uanset vejr og vind.

- Det har betydet, at jeg nu ikke længere har behov for medicin til at dulme en depressionslignende tilstand. Nu tager jeg kun en vitaminpille om dagen. De daglige, lange gåture er forklaringen på, at jeg er i så god form, fortæller Bent Jepsen.

Og i god form mentalt og fysisk er Bent. Det beviste han ved ROFI Walkathon, hvor han gik en hel maraton. Fra tidlig start lørdag morgen til mål i ROFI-Centret hen på eftermiddagen gik han konstant i ”førerfeltet”. 6 timer og 20 minutter tog det ham at tilbagelægge de godt 40 km!

Mette og Monica fra Herborg

Længst fremme blandt de forreste på den distance var Mette Thuesen og Monica Dyrvig fra Herborg. De var de første, der tjekkede ind i ROFI Centret tidlig lørdag morgen til start på en hel maraton. Mette og Monica var også de første, der kom i mål på den lange distance. Imponerende kun 6 timer og 18 minutter tog det dem at komme igennem ruten. En stor, personlig rekordforbedring for dem, der tidligere på året brugte 6 timer og 43 minutter på den samme distance ved en walkathon i Videbæk.

Det er ikke, fordi Mette og Monica har lang erfaring med at gå meget langt. Faktisk er det kun et års tid siden, at de var på barsel. Derefter fik de to veninder ”den skøre idé” at begynde at gå langt sammen. Siden har de deltaget i adskillige ”walks”.

- På grund af corona var der ikke så meget andet at kunne være sammen om. Så begyndte vi at gå. Nu har det bidt sig fast, og der er gået sport i det lidt ekstreme. To-tre gange om ugen går vi mellem 10 og 12 km, og vi går altid stærkt. Vi har det bedst med power walk. De færreste kan mentalt og fysisk klare at løbe en hel eller en halv maraton. Men når du går distancen, har rigtig mange flere mulighed for at være med, fortalte Mette og Monica, lige før de lørdag morgen begav sig ud på den lange tur.

Noget godt foran

Det hører med til historien, at Bent Jepsen og Mette og Monica havde ”et lille venskabeligt spil” kørende i førerfeltet på den hele maraton distance. De to piger var konstant i front næsten hele vejen med Bent i behørig afstand, men da de skulle på toilet i Søndervig, lagde Bent sig i spidsen for en stund. Pigerne ”slog” dog Bent med et par minutter, da målet i ROFI-Centret var nået.

- Jeg kunne gå så stærkt, fordi jeg det meste af vejen rundt havde noget godt og pænt at se foran og gå efter, lød det med et grin fra Bent, da han, Mette og Monica gav hinanden håndslag på og gensidig ros til dagens, individuelle præstationer.

 

  Mette Thuesen (tv) og Monica Dyrvig fra Herborg var de første, der tjekkede ind til start på ROFI Walkathon. De var også de første, der kom i mål på den hele maraton distance - i en imponerende tid på kun 6 timer og 18 minutter. 
Bent Jepsen, Mette Thuesen og Monica Dyrvig giver hinanden håndslag på ”en god kamp”, efter at de var kommet i mål på den hele maraton.