Dorte vendte hjem og satte gang i fitness på trampolin


Dorte Plauborg er instruktør i jumping fitness i ROFI-Centret og var den 25. februar en af tovholderne på en event med knap 70 deltagere fra hele Vestjylland

I 2020 blev Dorte Plauborg færdiguddannet som kandidat i fysik fra Århus Universitet. Samme år flyttede hun hjem til Ringkøbing, hvor hun er født og opvokset. Nu underviser hun på deltid i matematik på Ringkøbing Gymnasium og arbejder desuden på fuldtid som økonomikonsulent ved Ringkøbing-Skjern Kommune.

Det er første del af forklaringen på og forudsætningen for, at der nu dyrkes jumping fitness i ROFI-Centret. En motionsform, der kort fortalt dyrkes på en specialbygget trampolin og med fed musik til at skabe rytmen. Her fortæller Dorte Plauborg anden del af forklaringen på, at jumping fitness med stor succes er blevet en fast del af det store udbud af motions discipliner, der kan dyrkes i ROFI-Centret:

Ja tak til et godt tilbud

- Da jeg boede i Århus, gik jeg fast til jumping fitness dér. Efter at jeg var flyttet hjem til Ringkøbing, kørte jeg en gang om ugen til Århus for at dyrke den form for fitness, men efterhånden tænkte jeg, at der da også burde være en mulighed her i Ringkøbing. Så jeg henvendte mig til ROFI med det tilbud, at hvis de ville betale min instruktør uddannelse og indkøbe 15 trampoliner, ville jeg godt stå for jumping fitness her. Det sagde ROFI ja tak til, og nu har vi to ugentlige hold med 14 deltagere på hvert hold, fortæller Dorte Plauborg.

Sammen med lederen af ROFIs fitnesscenter, Ulla Birkmose, var Dorte også initiativtager til en stor event i ROFI-Centrets multisal lørdag den 25. februar. Den samlede ikke færre end knap 70 jumping entusiaster fra hele Vestjylland til tre timer med god motion til høj musik og med skiftende instruktører til at sætte tempoet med sjove koreografier i en inspirerende ramme - og med højt humør.

- Da vi selv kun har 15 trampoliner, har vi lånt 54 fra vores kolleger i Borris, Sdr. Felding, Timring og Lemvig, og alle 69 er besat i dag. Vi er ret overvældede over, at så mange har taget imod vores invitation og glade for, at jumping fitness også i det daglige er blevet så stor en succes hos os, sagde Ulla Birkmose under den festlige event i centrets multisal.

Det gør det godt for

Men hvad er det, at jumping fitness ”skal gøre godt for”? Det giver instruktør Dorte Plauborg her svaret på:

- Det er en virkelig god og intens træningsform, hvor du i den grad kan få pulsen op. Du tænker næsten ikke over, at du træner, fordi du er så fokuseret på den gode musik og rytmen. Bortset fra armene får du hele tiden rørt det meste af kroppen. For dine led er det en skånsom motionsform, fordi du står og løber på et bevægeligt underlag. Derfor kan jumping fitness dyrkes af stort set alle aldersgrupper. Det kan være hårdt, men du bestemmer jo selv tempoet. Og du kan faktisk ikke undgå at blive i godt humør undervejs, understreger Dorte Plauborg, der i øvrigt også træner i disciplinen crossfit i CrossFit lageret i Ringkøbing.

67 kvinder og to mænd

At jumping fitness, der ifølge Dorte Plauborg stammer fra Tjekkiet, af en eller anden grund mest dyrkes af kvinder på vores breddegrader, blev til fulde bevist ved lørdagens event i ROFI-Centret. Her var kun to af de 69 deltagere mænd. En af dem var 53-årige Jeppe Jeppesen fra Videbæk, der til daglig dyrker puls og styrke på et hold i Skjern, men kun en enkelt gang tidligere sporadisk har stiftet bekendtskab med motion på trampolin.

- Jeg er ”lokket” med i dag på afbud fra en anden. Det er et eksempel på, at man aldrig skal sige ja til noget efter to-tre fadøl, siger Jeppe med et smil i en pause under eventen efter en time på trampolinen. Og han tilføjer:

- Men nu er jeg her og må indrømme, at jeg faktisk godt kunne blive bidt af jumping fitness og finde på at dyrke det jævnligt, hvis muligheden byder sig. Det får i den grad pulsen op, og det er et rigtig godt arrangement. Jeg har aldrig troet, at jeg skulle nå et punkt, hvor jeg ikke kunne undvære at gå til holdtræning, som jeg nu gør fast i Skjern. Men dertil er jeg nået, og det betyder meget for mig, både fysisk og mentalt. Det giver også et fantastisk fællesskab at træne på hold. Det skylder man sig selv at prøve. Det er det samme fællesskab, jeg oplever her i dag, understreger Jeppe Jeppesen.