ROFI Walkathon - i Naturens Rige


ROFI Walkathon - i Naturens Rige

Med ROFI som arrangør bliver der lørdag den 8. oktober mulighed for at gå en marathon eller en halvmarathon på afmærkede ruter på Ringkøbing-egnen

Der er efterhånden rigtig mange, der er i stand til at løbe en marathon, der strækker sig over 42 km og 195 meter, eller en halvmarathon på 21,097 km. Det er dog de færreste, der har mod på og fysik til at løbe så lange distancer. Men hvis nu de nævnte strækninger kan tilbagelægges i gå tempo, så har flere muligheden for at være med, både fysisk og mentalt.

Og at gå en marathon eller en halvmarathon er netop, hvad ROFI lægger op til lørdag den 8. oktober under sloganet ”ROFI Walkathon i Naturens Rige”. Med start fra ROFI-Centret kl. 8 bevæger deltagerne sig ud på afmærkede ruter, der lægges på stier i de naturskønne områder i Ringkøbing og omegn og med Ringkøbing Fjord som et væsentligt omdrejningspunkt.

Åbent for tilmelding

Der er allerede åbnet for tilmelding til ROFI Walkathon her

Prisen for at deltage er for begge strækninger 150 kr. Sidste frist for tilmelding er den 30. september.

Frivillige i ROFI er allerede ved at have ruterne klar til de to distancer, men det kan allerede nu afsløres, at de f.eks. kommer til at gå gennem Ringkøbing K, over Bagges Dæmning, til Søndervig og ud omkring gangbroen ved Hee. Ruterne, der byder på nogle af de bedste naturoplevelser i Naturens Rige og kun i meget begrænset omfang skal krydse store trafikveje, vil i detaljer bliver offentliggjort senere.

Mange stier og flot natur

Men hvorfor har ROFI taget initiativ til et arrangement, hvor folk, der har gang som en naturlig del af deres motionsvaner, sættes på noget større udfordringer end sædvanligt?

- Der er rigtig mange, der gerne vil gå – også langt. I og omkring Ringkøbing er der nogle fantastiske stier til formålet, og hvor du samtidig kan opleve vores dejlige natur i alle dens afskygninger på tæt hold. Der er god grund til, at ”Naturens Rige” er et varemærke for Ringkøbing-Skjern Kommune. I ROFI vil vi gerne være med til at sætte fokus på nye aktiviteter, som både åbner for nye måder at motionere på og henvender sig til en bred målgruppe. Samtidig lægger vi vægt på at dyrke sammenholdet og det sociale samvær. Det er der også rige muligheder for, når en marathon eller en halvmarathon skal klares i gå tempo, siger formanden for ROFIs bestyrelse, Ragna Knudsen, og næstformand, Thomas S. Andersen.

Derfor den 8. oktober

Når ROFI har valgt lørdag den 8. oktober som dato for Walkathon i Naturens Rige, så er forklaringen, at hele uge 41 inden for Dansk Firmaidræt er ramme om Arbejdspladsernes Motionsuge. En kampagne, der hvert år sætter fokus på fælles motion for kollegaer på arbejdspladserne.

- Det er vigtigt at understrege, at ROFI Walkathon den 8. oktober er for alle og for folk i alle aldre. Men derudover giver arrangementet jo arbejdspladser og firmaer en oplagt mulighed for at dyrke kollega sammenholdet på kryds og tværs i en udfordring, der er lidt ud over det sædvanlige. Det firma, der tilmelder flest deltagere, får i øvrigt en pokal – naturligvis ”en vandrepokal”, siger Ragna Knudsen og Thomas S. Andersen.

Der er medaljer til alle, der gennemfører den rute, de har valgt, men der er ikke præmier for hurtigste tider. Til gengæld bliver den en masse sponsorerede lodtrækningspræmier. Rundt langs ruterne vil der være forskellige depoter, hvor deltagerne kan få forskellige former for forplejning.

 

  Det er repræsentanter for ROFIs bestyrelse, ROFI Fitness, ROFIs Løbeklub og ROFI Gangsport, der er i gang med at forberede ”ROFI Walkathon i Naturens Rige”. Her ses de fleste af tovholderne på arrangementet. Bagest fra venstre: Thomas S. Andersen (næstformand i ROFIs bestyrelse), Ragna Knudsen (formand for ROFIs bestyrelse), Lene Schultz (løbeklubben), Irma Andersen (sekretær i ROFIs bestyrelse), Ulla Birkmose (leder af ROFI Fitness) og Jan Thorsted (medlem af ROFIs bestyrelse). Forrest fra venstre: Hanne Nordestgaard Nørgaard (løbeklubben) og Henrik Lohse (formand for løbeklubben). 
”Naturens Rige” er rig på store naturoplevelser i alle afskygninger. Dem kan deltagerne i ROFI Walkathon komme helt tæt på, bl.a. Vonåen i Ringkøbing.  

Læs mere